Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snapchat har äntligen en helt ny funktion – så här funkar den

- 18/04/2017, 20:30

Det verkar som Snapchat har vaknar efter en väldigt tyst tid. Kan det här vara appens stora räddning?

Snapchat började svettas när både Facebook och Instagram började introducera sina egna versioner av "stories". I ärlighetens namn har Insta blivit en kopia av Snap – och här kan du läsa varför det kan bli Snapchats död.


Wtf Instagram?

Hur som helst så har det varit tyst från Snapchat om nya planer. Oroväckande tyst. Tills nu. De introducerar nämligen 3D-stories.

Låt oss förklara vad det innebär:

Det är nämligen deras populära linser som kommer få en utökad variant – kallad "World Lenses". Med andra ord så kommer du som Snap-användare kunna lägga till filter som det sedan går att interagera med. Tänk typ som Pokémon Go.

Du kommer att kunna använda animerad grafik som "ser ut att vara på riktigt". Exempelvis kan du "plantera en blomma" som sedan blomma ut när du rör dig – eller lägga en leende, roterande regnbåge över din kompis huvud. Om du rör dig närmare blommorna så kommer de att växa och fylla ut skärmen – som om det vore irl.

Så här gör du:

1. Öppna Snapchat-kameran vänd från ditt ansikte

2. Klicka var som helst

3. Nu finns (just nu) två olika filter som du kan välja. Det är de första som syns.

4. Det finns till exempel en där du kan plantera blommor från ett frö. Kasta ut det var du vill. Eller så kan du välja bitmojis som du kan välja storlek på genom att knipa med fingrarna.

I framtiden kommer linser med interaktiva texter – exempelvis där det står Stockholm eller OMG. De har inte lanserats i Sverige ännu. Men den som väntar på något gott. Ungefär så här ser det ut:

Snapchat

Se klippet i spelaren ovan som förklarar hur "World Lenses" det går till.

Läs också vad som händer med ditt Snap-konto när du dör.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.