Nu kan du reagera på allt på Facebook

- 04/05/2017, 09:04
Dags att avreagera sig lite!
1 av 3

Dags att avreagera sig lite!

Pixabay/TT/Facebook

Wtf!
2 av 3

Wtf!

Pixabay

Bra eller dåligt?
3 av 3

Bra eller dåligt?

Facebook/N24

Snart behöver du aldrig skriva ett ord till om det går i den här takten! Facebook inför nämligen reaktioner även på kommentarer.

Åh, vad skönt det är att bara klicka på en knapp för att visa sitt missnöje (eller glädje för alla optimister där ute). Att Facebook infört reaktioner istället för bara en "gilla-knapp" är gamla nyheter. Läs mer här om du behöver fräscha upp ditt minne lite.

Nu går Facebook ett steg längre med sina "reaktionsemojis". Nu kan du nämligen reagera argt, skrattande, älskvärt, ledset och förvånat även på kommentarer som gjorts på ett inlägg. Det var The Verge först med att uppmärksamma.

Funktionen lanserades idag, torsdagen den 4 april, och fungerar än så länge bara på desktop. Men det lär inte dröja länge innan funktionen finns även på mobilen. Bara vänta och se.

På ett sätt så har man faktiskt saknat den här funktionen lite grann, men samtidigt så dröjer det väl inte länge innan man kan reagera på en reaktion – och sedan aldrig mer behöva skriva ett ord. Reaktioception.

Frågan är vilken strategi som alla troll kommer ha. Spamma med arga symboler eller kommer de att bli spammade av samma metod?

Eller stryk det. Den största frågan är: när kommer ogillaknappen? När?!

Läs också om när Facebook införde en "hemlig" reaktionssymbol – eller minns du vilken reaktionsemoji som Facebook dissade inför lanseringen världen över?