Ny teknik ryktas ersätta Touch ID.
Ny teknik ryktas ersätta Touch ID. - Foto: Pixabay/TT (Montage)

Nya uppgifter om iPhone 8: Lås upp telefonen med ditt ansikte

Det innebär i praktiken att Touch ID helt skulle skrotats och att 3D-ansiktsigenkänning skulle ersätta funktionen.


Det blir alltid samma surr innan en ny iPhone släpps på marknaden. Med kommande iPhone 8 har det verkligen inte varit något undantag.

Tidigare har rykten florerat rörande åttans utseende och att skärmen kommer bli ännu större – kanske blir det så att den täcker hela framsidan och därmed eliminerar hemknappen. Om allt det stämmer återstår att se, men nu har en "pålitlig källa med insyn i produktionen" släppt en massiv nyhet som fått Apple- och teknikälskare att nästan svimma av spänning.

Enligt Bloomberg så kommer funktionen Touch ID att skrotas. Det som är mest spännande är vad som ryktas ersätta funktionen – nämligen ansiktsigenkänning. Dels så skulle det bli säkrare, och även mycket snabbare.

Nu kanske Touch ID inte är den coola nya grejen längre. Bild: Faksimil Youtube.

Det kommer i så fall fungera genom att telefonen scannar användarens ansikte och på några millisekunder kunna bli inloggad på telefonen samt Apple ID, godkänna betalningar och kanske även ersätta fingeravtrycket till säkra appar som exempelvis för kreditkort.

Givetvis så har Apple inte bekräftat uppgifterna så än så länge får det här stämplas som ett rykte. Men sannolikheten finns där då företaget tidigare i år köpte RealFace som jobbade med att ta fram teknik för 3D-ansiktsigenkänning, skriver CNET.

Samsungs ansiktsigenkänningsverktyg som bland annat scannar användarens iris har fått kritik. Bild: Samsung.

Men blir det verkligen helt säkert? Det kan absolut vara det säkraste kortet (hehe) om tekniken jobbar med att känna igen djupet i en 3D-bild. Den ansiktsigenkänningsfunktionen som finns för Samsung Galaxy S8 visade sig dock bli lurad av ett utskrivet fotografi på en person, så helt hundra är inte tekniken. Ännu.

Har du många hemligheter? Då kanske du ska stänga av Touch ID – läs varför här.

TV: Läckta bilder avslöjar: Så här kan iPhone 8 se ut

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Litar du på den nya tekniska lösningen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

3 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.