Ny teknik ryktas ersätta Touch ID.
Ny teknik ryktas ersätta Touch ID. - Foto: Pixabay/TT (Montage)

Nya uppgifter om iPhone 8: Lås upp telefonen med ditt ansikte

Det innebär i praktiken att Touch ID helt skulle skrotats och att 3D-ansiktsigenkänning skulle ersätta funktionen.


Det blir alltid samma surr innan en ny iPhone släpps på marknaden. Med kommande iPhone 8 har det verkligen inte varit något undantag.

Tidigare har rykten florerat rörande åttans utseende och att skärmen kommer bli ännu större – kanske blir det så att den täcker hela framsidan och därmed eliminerar hemknappen. Om allt det stämmer återstår att se, men nu har en "pålitlig källa med insyn i produktionen" släppt en massiv nyhet som fått Apple- och teknikälskare att nästan svimma av spänning.

Enligt Bloomberg så kommer funktionen Touch ID att skrotas. Det som är mest spännande är vad som ryktas ersätta funktionen – nämligen ansiktsigenkänning. Dels så skulle det bli säkrare, och även mycket snabbare.

Nu kanske Touch ID inte är den coola nya grejen längre. Bild: Faksimil Youtube.

Det kommer i så fall fungera genom att telefonen scannar användarens ansikte och på några millisekunder kunna bli inloggad på telefonen samt Apple ID, godkänna betalningar och kanske även ersätta fingeravtrycket till säkra appar som exempelvis för kreditkort.

Givetvis så har Apple inte bekräftat uppgifterna så än så länge får det här stämplas som ett rykte. Men sannolikheten finns där då företaget tidigare i år köpte RealFace som jobbade med att ta fram teknik för 3D-ansiktsigenkänning, skriver CNET.

Samsungs ansiktsigenkänningsverktyg som bland annat scannar användarens iris har fått kritik. Bild: Samsung.

Men blir det verkligen helt säkert? Det kan absolut vara det säkraste kortet (hehe) om tekniken jobbar med att känna igen djupet i en 3D-bild. Den ansiktsigenkänningsfunktionen som finns för Samsung Galaxy S8 visade sig dock bli lurad av ett utskrivet fotografi på en person, så helt hundra är inte tekniken. Ännu.

Har du många hemligheter? Då kanske du ska stänga av Touch ID – läs varför här.

TV: Läckta bilder avslöjar: Så här kan iPhone 8 se ut

/
/
/
/
/
Relaterat
Litar du på den nya tekniska lösningen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

1 timme sedan

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

1 timme sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Polisen i Västerås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i förråd.", skriver polisen på sin hemsida.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

2 timmar sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.