Onsdag 8 Dec
Stockholm

Nya uppgifter om iPhone 8: Lås upp telefonen med ditt ansikte

Ny teknik ryktas ersätta Touch ID.
1 av 3
Ny teknik ryktas ersätta Touch ID. Foto: Pixabay/TT (Montage)
Touch ID har fått kritik för sin bristande säkerhet.
2 av 3
Touch ID har fått kritik för sin bristande säkerhet. Foto: Faksimil Youtube
Så kan nya telefonen se ut.
3 av 3
Så kan nya telefonen se ut. Foto: Twitter/TT

Det innebär i praktiken att Touch ID helt skulle skrotats och att 3D-ansiktsigenkänning skulle ersätta funktionen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blir alltid samma surr innan en ny iPhone släpps på marknaden. Med kommande iPhone 8 har det verkligen inte varit något undantag.

Tidigare har rykten florerat rörande åttans utseende och att skärmen kommer bli ännu större – kanske blir det så att den täcker hela framsidan och därmed eliminerar hemknappen. Om allt det stämmer återstår att se, men nu har en "pålitlig källa med insyn i produktionen" släppt en massiv nyhet som fått Apple- och teknikälskare att nästan svimma av spänning.

Enligt Bloomberg så kommer funktionen Touch ID att skrotas. Det som är mest spännande är vad som ryktas ersätta funktionen – nämligen ansiktsigenkänning. Dels så skulle det bli säkrare, och även mycket snabbare.

Nu kanske Touch ID inte är den coola nya grejen längre. Bild: Faksimil Youtube.

Det kommer i så fall fungera genom att telefonen scannar användarens ansikte och på några millisekunder kunna bli inloggad på telefonen samt Apple ID, godkänna betalningar och kanske även ersätta fingeravtrycket till säkra appar som exempelvis för kreditkort.

Givetvis så har Apple inte bekräftat uppgifterna så än så länge får det här stämplas som ett rykte. Men sannolikheten finns där då företaget tidigare i år köpte RealFace som jobbade med att ta fram teknik för 3D-ansiktsigenkänning, skriver CNET.

Samsungs ansiktsigenkänningsverktyg som bland annat scannar användarens iris har fått kritik. Bild: Samsung.

Men blir det verkligen helt säkert? Det kan absolut vara det säkraste kortet (hehe) om tekniken jobbar med att känna igen djupet i en 3D-bild. Den ansiktsigenkänningsfunktionen som finns för Samsung Galaxy S8 visade sig dock bli lurad av ett utskrivet fotografi på en person, så helt hundra är inte tekniken. Ännu.

Har du många hemligheter? Då kanske du ska stänga av Touch ID – läs varför här.

TV: Läckta bilder avslöjar: Så här kan iPhone 8 se ut

Litar du på den nya tekniska lösningen?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela