Tisdag 22 Jun
Stockholm

Ny sexdocka har "våldtäktsläge" – stretar emot och säger nej

Sexdockas ansikte
1 av 3
Sexdockan kan ställas in i fem lägen – ett är ett våldäktsläge. Foto:
Chillar i sovrummet
2 av 3
Personligheten "Frigid Farrah" beskrivs som "blyg" och "reserverad". Foto: Pixabay
Docka för sexuella lekar
3 av 3
Dockan kostar nästan 85 000 kronor. Dockan på bilden är inte den riktiga modellen. Foto: Pixabay

Den nästan 85 000 kronor dyra sexdockan säger "nej" när användaren tar på den. Givetvis har "Frigid Farrah" mötts av extrem kritik efter att personer ser kopplingar till våldtäktsfantasier.

Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Japp, ni läste rätt.

En ny, nästan 85 000 kronor dyr sexdocka, kallad Roxxxy TrueCompanion har väckt starka reaktioner på nätet. Det här för att den kan ställas in i olika lägen eller "personligheter" – och ett läge sticker ut lite extra, skriver Independent.

Personligheten "Frigid Farrah" beskrivs som "blyg" och "reserverad" och på sajten där hon säljs står det att den väldigt verklighetstrogna sexdockan "inte direkt kommer att uppskatta när du använder dig av henne". 

Företaget bakom dockan vill hjälpa alla att släppa ut sina "allra mest privata sexuella drömmar", fortsätter Independent.

Då är alltså ett av fem lägen på roboten ett våldtäktsläge. 

Roboten har, inte helt oväntat, kritiserats rejält. Många menar att man bidrar till att normalisera våldtäkt genom att sälja robotarna. 

– Vissa säger att det är bättre att de våldtar robotar än att de våldtar riktiga människor. Andra säger att det här bara uppmuntrar våldtäktsmän, säger professor Noel Sharkey, som skrivit en ny rappor om eventuella etiska problem med robotar och sexualitet, för organisationen Responsible Robotics.

Nu har vi alltså kanske svar på varför den här roboten – som cirkulerat på internet den senaste veckan – valde att ta sitt eget liv.

Se den konstiga sexroboten som tiotusentals män vill ha

Läs också om våldtäktsdockans motsats

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du testa en sexdocka?
Tack för din röst!
Kommentera (37)
Kopiera länk
Dela