Nu försvinner klassiska Windows-programmet – efter 32 år

Det här programmet har nog varit en stor del av mångas barndom, men nu väljer alltså Windows att ta bort det.


Brukade du också sitta och rita på skärmen och sedan fylla i tomrummen med "färgbyttan" i Windows MS Paint för att skapa "modern konst"? Det var inget du var direkt ensam om där under datorns barndomsår. 

Det sjukt simpla ritprogrammet älskas av många som vuxit upp med en dator hemma. Och det är faktiskt ett av de äldsta programmen i hela Windows historia, skriver The Guardian. 

Redan vid lanseringen av den allra första versionen av operativsystemet, Windows 1.0, 1985 fanns MS Paint med på skärmen. Sedan har det bara levt vidare genom system efter system. 

Programmet har dock tagit olika former under åren och utökats med nya funktioner, dock har det aldrig varit ett speciellt avancerat program jämfört med många andra ute på marknaden. 

Det har för de flesta nog mest funderat som ett beskärningsverktyg på senare år, även om det med Windows 10 kom en ny version där programmet även utökades med möjligheten att skapa 3D-figurer. 

Men nu har programmet alltså fått sin dödsdom då Windows meddelar att de i den nya uppdateringen vid namn Windows Autumn Creator Update inte kommer inkludera MS Paint, skriver The Guardian

Så för den som vill känna den där nostalgin av att rita något fulfint i MS Paint är tiden knapp. 

Känner du för att fördjupa dig i en annna typ av konst kanske du hellre skulle vilja inspireras av Hilde som gör vagina-konst av en viktig anledning. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lekte du med Paint när du var liten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.