Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två datorer hittade på eget språk – tvingades stängas ner

- 31/07/2017, 15:16

Stella/Pixabay

Försöket med den nya AI:n fick avbrytas efter att datorerna började prata med varandra på ett obegripligt språk.

Att robotarna ska bli supersmärta och ta över hela världen är nog en rädsla som vi alla har. Men hur pass nära är egentligen dagen då vi alla blir slavar under mördardödsrobotar och tvingas leva av fukt och brödbitar?

Well, ganska jävla nära verkar det som. 

Det var i förra veckan Facebook fick stänga ner ett stort projekt efter att de två AI-datorerna Alice och Bob hittade på ett helt eget språk. Nu tror man att Bob och Alice helt enkelt ville ha ett eget språk som var med “effektivt” än engelskan. 

Men hur såg det ut då? Jo exakt så här: 

Bob: “I can can I I everything else.”

Alice: “Balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to.”

Och nej, det är inte något buggigt nonsens. Forskare tror nu att datorerna kommit på ett eget sätt att räkna enheter – och alltså kommit på ett språk som är obegripligt för oss människor, skriver Fast Co Design.

Den här gången drog Facebook alltså ut sladden och avbröt projektet, men vem vet vad som hade kunnat hända om Alice och Bob fått fortsatt snacka med varandra.