Netflix chockhöjer priserna – så vet du om du drabbas

- 14/08/2017, 12:25 -

Från och med 10 augusti höjer svenska Netflix sina priser, och du är antagligen drabbad.

Vill du fortsätta kolla på Narcos, House of Cards och OINTB i HD? Då har vi dåliga nyheter till dig. 

Den 10 augusti höjde Netflix priset på sitt standardabonnemang från 99 kronor till 109 kronor i Norden. I standardabonnemanget ingår att du kan titta på film på två skärmar samtidigt och i HD. 

När du kommer behöva betala mer beror dock på vilken dag i månaden du betalar ditt abonnemang. Från och med din betaldag i augusti kommer priset höjas med tio kronor nästa månad helt enkelt. 

Nyheter24 har pratat med Netflix om prishöjningen, som ligger på 10 procent. Enligt Netflix handlar det om en standardutveckling i pris.

– Då och då justeras Netflix prisplan då vi lägger till fler och fler exklusiva tv-shower och filmer, introducerar nya produkter och funktioner samt förbättrar den totala Netflix-upplevelsen för att hjälpa medlemmar hitta något bra att titta på ännu snabbare, säger en talesperson på Netflix.  

Men för den som känner att en prishöjning från 99 till 109 kronor känns för mycket har Netflix även sett till att det finns ett abonnemang vid namn Basic. 

Basic-abonnemanget kostar enbart 89 kronor och i det ingår inte HD och filmer och serier kan bara ses på en skärm. För den som däremot känner att den vill ha ut ännu mer av Netflix kommer det också finnas abonnemanget Premium. 

För den som vill ha Premium kommer det kosta 139 kronor, vilket är en ökning med 17 procent. Då kan man titta på upp till fyra skärmar samtidigt och även se program i Ultra HD. 

Antalet filmer och serier som ingår i de olika abonnemangen kommer dock inte påverkas, utan alla abonnemang har samma utbud. 

Så vill du fortsätta ha HD är det helt enkelt bara att hosta upp tio kronor extra i månaden från och med september. Sorry, guys. 

Så här ser den nya prisplanen för Netflix ut. 

Bildkälla: Faksimil Netflix

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.