Skillnad Snapchat Android iPhone
1 av 4
Såhär stor skulle skillnaden kunna vara mellan iPhone och Android när det kommer till att ta bilder på Snap. Och förklaringen hade du nog inte kunnat ana! - Foto: Pixabay
En Android-telefon.
2 av 4
Androids tar tydligen mycket sämre selfies än iPhones.
Snapchats logotyp.
3 av 4
Men bara när det kommer till Snapchat.
En selfie av en apa.
4 av 4
När denna sköna apa tar en selfie borde den därför göra det med en iPhone! - Foto: Pixabay

Därför blir dina Snaps så mycket fulare om du har en Android

Man kan tro att det helt enkelt handlar om kvaliteten på kameran – men så är verkligen inte fallet. Här är den riktiga skillnaden.


Har du någonsin noterat att dina Snaps får mycket sämre kvalitet med en Android-mobil jämfört med om de är tagna med en iPhone? Anledningen är inte att Androids har sämre kameror än iPhones – tvärt om. I regel är mobilernas kameror lika bra, om inte bättre. Förklaringen är mycket mer otippad än så.

Det är nämligen mycket svårare att utveckla appar till Androids, då det finns ett hundratal olika sorters modeller. Jämför det med iPhones som bara har ett fåtal olika telefoner.

För att spara tid och pengar, och undvika att utveckla 100 olika versioner av appen, har företaget istället hittat en fräck lösning på problemet och enbart skapat en version till alla olika sorters Androids.

För att få tekniken att fungera använder därför Snapchat inte ens kameran i Android-appen. Visst låter det märkligt? Istället tar Snap en skärmdump från innehållet som syns genom linsen, en teknik som fungerar på alla telefoner, och på så sätt har Snapchat sluppit att koda appen på hundra olika sätt.

Den här sköna apan tar mycket bättre snaps med hjälp av en iPhone. Bildkälla: Pixabay (montage)

Självklart blir resultatet mindre högupplösta snaps, sämre kvalitet, och ja, usla bilder helt enkelt. Det som för företaget var en smart lösning drabbar istället användarna. Älskar du att snapa bör du med andra ord undvika Androids.

Tack till Business Insider som uppmärksammade oss på denna fräcka lösning, och glöm inte att berätta om detta haveri för alla Snap-älskande Android-användare där ute!

TV: Nu i december görs designen om på Snap – här är det du behöver veta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilken sorts mobil har du?
Tack för din röst!