Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Apple erkänner – ligger bakom långsamma mobiler

Nyheter | 21/12/2017 10:28

Nej, det är ingen inbillning att din gamla iPhone har blivit långsammare. För första gången någonsin förklarar Apple hur det egentligen ligger till.

Har du upplevt att din iPhone har blivit långsammare? Då är du knappast ensam.

Länge har iPhone-användare spekulerat kring huruvida deras telefoner faktiskt blir långsammare eller inte, i samband med att nya modeller lanseras. 

Nu har Apple för första gången själva svarat på frågan. Svaret är ja – din mobil blir långsammare. Något som Apple hävdar är för "mobilens eget bästa" och alltså inte är ett sätt att skapa merförsäljning.

”Litiumjon-batterier blir mindre kapabla att tillhandahålla topprestanda i kyla, när batterinivån är låg, och när de åldras, vilket kan resultera i att enheten oväntat stängs ned för att skydda de elektroniska komponenterna”, skriver Apple i ett uttalande enligt till Techcrunch.

Kritikerna har delade åsikter om uttalandet är något att tro på eller inte.

Tekniksajten The Verge är positiva till de tekniska skäl att sänka prestandan. 

The Verge är dock kritiska till att en sådan dyr produkt inte klarar att fungera på topp efter bara ett år, och att Apple istället hade kunnat utöka möjligheten att byta batteri i mobilen, genom att sänka priset på batteribyte eller använda större batterier.

Är du så frustrerad att du funderar på att köpa en ny? Tänk en extra gång. Iphone 8 är nämligen redan en stor besvikelse hos kunderna, kolla in varför i videon nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du märkt förändringar med din iPhone?