Tisdag 20 Apr
Stockholm

Detaljen som får oss att undra – samarbetar Amazon och CIA?

Allt fler oroliga att Alexa är kopplat till CIA
Är du rädd för att någon lyssnar på vad du säger när du pratar i telefon? Kanske tänker du att allt som du säger hemma stannar där? Om du har Amazons digitala assistent Alexa kan det vara dags att tänka om. Foto: TT Montage

Är du rädd för att bli avlyssnad när du pratar i telefon? Kanske tänker du att allt som du säger när du är hemma stannar där? Så kanske inte är fallet, åtminstone inte om du har den digitala assistenten Alexa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Digitala medier har blivit en naturlig del i vår vardag, så naturlig att vi knappt tänker på deras funktion längre. Men tänk om tekniken nu har blivit så avancerad att allt som du säger till din partner eller vän går direkt till den amerikanska underrättelsetjänsten? I USA har i alla fall allt fler blivit oroliga att just detta sker genom de digitala assistenterna.

Det är på grund av Alexa, Amazons digital assistent, som allt fler börjat ifrågasätta om tekniken enbart finns till för att hjälpa oss användare eller om den faktiskt också fungerar som övervakare åt CIA.

Det hela uppdagades efter att en användare börjat ställa frågor om Amazon och deras potentiella samarbete med CIA som produktens egentliga funktion ifrågasattes. Sedan dess har allt fler användare testat att ställa samma frågor och då mött samma svar. 

Sättet som den digitala assistenten reagera på kommer få dig att fundera på vad du egentligen vågar säga när du befinner dig i samma rum som Alexa. 

I spelaren ovan kan du se hur Alexa reagerade när användarna började ställa frågor om Amazon och CIA.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du en Alexa?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela