Nya sms-buggen får din iPhone att krascha – så löser du problemet

- 16/02/2018, 11:18

Genom att skicka vissa tecken till en iPhone kan vem som helst få vilken mobil som helst att krascha – men det finns ett sätt att komma runt problemet.

En ny bugg i Apples iOS har upptäckts, och råkar du ut för detta kan det verkligen förstöra din dag. 

Det är den italienska tech-bloggen Mobile World som hittat buggen, som gör att vem som helst kan få Messenger eller iMessage att krascha.  

Hur går det till?

Genom att skicka vissa tecken på det indiska språket telegu i iMessage, Facebook messenger eller WhatsApp gör man mobilen förvirrad. iOS kan helt enkelt inte läsa tecknen, och mess-appen kraschar så fort den försöker. Samtidigt startar telefonen om sig i ren panik. 

Hur fixar jag det?

Det enda sättet att lösa problemet är enligt The Verge att låta en kompis skicka ett nytt mess till dig. Då dyker det messet upp som senast mottagna och problemet ska vara löst. 

Apple själva vet att problemet finns och menar att pinsamheten kommer att vara löst i nästa uppdatering som kommer nu i vår. 

Låter det hela bekant? Det är inte direkt första gången iOS har haft problem med saboterande text och länkar. Bara så sent som förra månaden kom nyheten om att en textlänk kunde stänga ner din iPhone, och 2015 varnades det för meddelanden som innehöll kod som kunde krascha iPhonen.