Lördag 22 Jan
Stockholm

Mystiska buggen på din iPhone kan få telefonen att krascha

Kvinna med iPhone
1 av 2
Lite arg kvinna som använder en iPhone. Foto: TT/Pixabay
Abraham Masri twittrar om buggen.
2 av 2
Abraham Masri twittrar om buggen han hittade. Foto: Twitter

Den här länken ska du verkligen akta dig för. För om du får den kommer din iPhone krascha om och om igen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra veckan upptäckte twittraren Abraham Masri en bugg med iMessage som han nu kallar för "chaiOS". Buggen utlöses om du får en specifik länk, som den i bilden nedan, som vem som helst kan skicka till dig bara genom att veta ditt telefonnummer.

Bild: Twitter

Twitter-användaren @aaron613 provade buggen på en iPhone 5s och en iPhone X och rapporterade att båda enheterna inte gick att använda på flera minuter. Dessutom slutade telefonen ladda meddelanden och iMessage-appen kraschade.

Notera att originallänken för meddelandet har ändrats så att det ska bli svårare att utnyttja buggen.

Enligt Twitter-användare påverkas iPhone-telefoner med iOS-uppdateringarna 10 till 11.2.5 beta 5 och möjligen Mac-datorer också.

Det har funnits liknande buggar tidigare, till exempel den han nämner i tweeten, Effective Power, som hade liknande effekter på iPhone – också den genom en länk.

En talesperson från Apple har dock rapporterat att man i veckan kommer att släppa en uppdatering för att fixa problemet. 

Under tiden buggen finns, kan du enkelt lösa problemet genom att gå in på Inställningar > Allmänt > Begränsningar > Webbsidor och begränsa vuxet innehåll och blockera sidan github.io, skriver flera medier däribland The Verge.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Blir du upprörd?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela