En hel iPad Pro och en trasig iPad Pro. Kollage
Nya videon visar hur lätt det är att ta sönder en ny iPad. - Foto: Bebeto Matthews/AP/Youtube

Så lätt bryter han isär nya iPad Pro

Nu inför jul står en ny iPad Pro högst upp på mångas önskelistor. Men nu visar en youtuber hur lätt det är att bryta isär den dyra tech-prylen. Se själv här!


Att köpa nya tech-prylar är oftast riktigt dyrt, och självklart vill man att grejerna ska hålla om man råkar sätta sig på dem eller tappa dem.

Men hur står det till med Apples nya platta iPad Pro? Det har youtubern Zack Nelson på kanalen JerryRigEverything tagit reda på. I en ganska smärtsam video öppnar han en helt ny iPad och börjar elda på den, repa den och förstöra kameran för att se hur lätt det är. 

Videon slutar med att han helt enkelt bryter isär den runt 8 000 kronor dyra plattan. Och ja, det ser faktiskt ganska enkelt ut. Se klippet längst upp i artikeln för att se hur han gör. 

Men innebär detta då att iPaden är helt värdelös och ömtålig? Sen videon blev uppmärksammad har detta diskuterats på nätet. 

Sajten The Verge skriver att det inte är bara Zack Nelson som lagt märke till ömtåligheten – paddans hållbarhet har varit ett hett samtalsämne på olika Apple-forum senaste veckan.

På tidningen MacWorld menar man att allting går sönder om man är tillräckligt våldsam, och att man helt enkelt får vara lite försiktig. 

”Alla tablets jag har haft har kunnat gå sönder om man trycker in tummarna och böjer den med all kraft man har. Men det skulle även min Macbook göra, och ingen är upprörd över det”, skriver Macworld-redaktören Leif Johnson i en text. 

Johnson skriver också att man i regel inte behandlar iPaden lika tufft som med en iPhone. Man kan ju undra om alla småbarnsföräldrar håller med om det. 

Se hur lätt iPaden bryts i videon längst upp!

/
Tänker du skaffa en ny iPad Pro?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.