Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så lätt bryter han isär nya iPad Pro

- 20/11/2018, 12:54 -

Nu inför jul står en ny iPad Pro högst upp på mångas önskelistor. Men nu visar en youtuber hur lätt det är att bryta isär den dyra tech-prylen. Se själv här!

Att köpa nya tech-prylar är oftast riktigt dyrt, och självklart vill man att grejerna ska hålla om man råkar sätta sig på dem eller tappa dem.

Men hur står det till med Apples nya platta iPad Pro?? Det har youtubern Zack Nelson på kanalen JerryRigEverything tagit reda på. I en ganska smärtsam video öppnar han en helt ny iPad och börjar elda på den, repa den och förstöra kameran för att se hur lätt det är. 

Videon slutar med att han helt enkelt bryter isär den runt 8 000 kronor dyra plattan. Och ja, det ser faktiskt ganska enkelt ut. Se klippet längst upp i artikeln för att se hur han gör. 

Men innebär detta då att iPaden är helt värdelös och ömtålig? Sen videon blev uppmärksammad har detta diskuterats på nätet. 

Sajten The Verge skriver att det inte är bara Zack Nelson som lagt märke till ömtåligheten – paddans hållbarhet har varit ett hett samtalsämne på olika Apple-forum senaste veckan.

På tidningen MacWorld menar man att allting går sönder om man är tillräckligt våldsam, och att man helt enkelt får vara lite försiktig. 

”Alla tablets jag har haft har kunnat gå sönder om man trycker in tummarna och böjer den med all kraft man har. Men det skulle även min Macbook göra, och ingen är upprörd över det”, skriver Macworld-redaktören Leif Johnson i en text. 

Johnson skriver också att man i regel inte behandlar iPaden lika tufft som med en iPhone. Man kan ju undra om alla småbarnsföräldrar håller med om det. 

Se hur lätt iPaden bryts i videon längst upp!

Tänker du skaffa en ny iPad Pro?