Tops - inte för öronen.
Tops - inte för öronen. - Foto: IMGUR (MONTAGE)

Det här ska du använda tops till – och det är inte för öronen

Tops i öronen har vi hört att man inte ska använda. Här är tips för användningsområden för bomullspinnarna.


Läkare varnar för att använda tops att rengöra öronen med. Det kan orsaka skador inne i örat helt enkelt. Du ska helst tvätta öronen i duschen och eventuellt med en handduk.

Men vad i hela friden ska man då göra med topsen? Här kommer några tips, inspirerade av Independent.

Tänd ljus med korta vekar


Bildkälla

Har du någonsin fått blåsor på fingrarna när du försökt att tända en för kort veke? Inte mer! Det är bara att ha på lite alkohol på topsen, använd en tändsticka eller tändare för att tända den och hålla den vid ljuset. Lågan kommer att smälta vaxet och avslöjar veken.

Ta med parfym på klubben


Bildkälla

Att släpa runt på en skrymmande flaska parfym är sjukt jobbigt. Undvik problemet genom att doppa ändarna av topsen i parfym och lägg dem in i en återförslutningsbar påse. Fungerar även med ögonskugga – tips, tips!.

Rengöring av ludd från hårtorken


Bildkälla

Ludd kan blockera maskinens luftflöde, så rengör hårtorken regelbundet för att säkerställa att den fungerar på full kapacitet.

Fixa blixtlås som fastnat


Bildkälla

Applicera olivolja eller schampo för att smörja blixtlåsens tänder, med användning av, du gissade rätt, en tops!

Rengör datorns tangentbord


Bildkälla

Datorns tangentbord hyser fler bakterier än den genomsnittliga toalettsitsen. Doppa en tops i rengöringsalkohol och kör upp och ner i springorna i ditt tangentbord för att ge det en ren känsla.

Starta mysiga brasor


Bildkälla

Tops belagda med vaselin eller läppsalva göra det lätt för DIY-brasor. Perfekt för camping – men snälla var försiktiga med elden!

Borsta din katts tänder


Bildkälla

Tops är praktiskt för allmänt underhåll av ditt husdjurs ansikte.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du tops i öronen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Port sprängd i flerbostadshus i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år och lämnar minusräntan. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.