Mannen kidnappades och blev "blodslav".
Mannen kidnappades och blev "blodslav". - Foto: Ronald Kabuubi/AP/TT

Man kidnappades och hölls som blodslav: "Värdefull"

En 31-årig man, med efternamnet Li, trodde att han skulle på en anställningsintervju. Men väl där kidnappades han och hölls fången, under flera månader, som "blodslav".


Det var i augusti förra året som en 31-årig ordningsvakt, via vad som senare skulle visa sig vara en fejkad annons, fick nys om ett jobb i Guangxi Zhuang-provinsen i södra Kina.

Mannen, vars efternamn är Li enligt lokala medier, reste dit i hopp om ett nytt, välbetalt jobb, enligt South China Morning Post.

Li kidnappades och fördes till Kambodja

Men så blev inte fallet. Väl på plats möttes Li av ett gäng som, under pistolhot, förde honom över gränsen till Vietnam. Därefter fördes han, via båt, till Kambodja.

Där skulle han sedan befinna sig, i gängets våld, under drygt sju månader, rapporterar South China Morning Post.

Li tvingades bli "blodslav"

Det stod snart klart för Li vad syftet med kidnappningen var: att ta hans blod och sälja på den svarta marknaden. 

När han vägrade samarbeta för att bli vad han kallar en "blodslav" hotade en av gängmedlemmarna med att de då skulle ta hans organ i stället och sälja dem.

Minst sju andra kidnappade män ska ha setts av Li, men han ska enligt egen utsago varit särskilt utsatt efter han hade blodtyp 0.

– Din blodtyp 0 är riktigt värdefull, ska en man, som påstått sig vara läkare, ha sagt till honom under tiden i fångenskap, enligt South China Morning Post.

Led av svår blodbrist efter kidnappningen

När Li till slut lyckades fly i mitten av februari och togs till sjukhus var hela hans armar täckta av blåmärken och sår från nålarna gänget använt på honom. 

Han led dessutom av svår blodbrist, men har nu återhämtat sig på sjukhuset, enligt South China Morning Post.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!