Den misstänkte serieskytten fångades på film.
Den misstänkte serieskytten fångades på film. - Foto: Skärmavbild/CCTV/New York City Police Department

Här fångas misstänkte skytten på film – tros ha skjutit ihjäl hemlösa

Polisen i New York City och Washington D.C. har efterlyst en misstänkt serieskytt som tros ha skjutit totalt fem hemlösa personer, varav två som dött av sina skador. Nu har polisen delat en övervakningsvideo på mannen. Se videoklippet nedan.


I ett gemensamt uttalande uppger polisen i New York City och Washington D.C. att man söker efter en man som tros ligga bakom minst fem skjutningar mot hemlösa som sovit när han gått till attack.

Flera hemlösa har dött i skjutningarna

De första skjutningarna inträffade i början av mars och sedan dess har två av personerna som skjutits dött. Enligt New York Times kan den misstänkte mannen även ligga bakom en sjätte skjutning, där även detta offer dog.

Gärningsmannen fångades på film

I lördags fångades den misstänkte gärningsmannen på film, rapporterar New York Post. I en video från en övervakningskamera i området SoHo i New York City kan man se hur han, iförd mask, sakta närmar sig sitt offer – en hemlös man som sover i en sovsäck på trottoaren.

Foto: Skärmavbild/New York Police Department

Han ser sig omkring, sparkar till den sovande mannen och skjuter sedan honom med flera skott innan han flyr från platsen. Se videon ovan.

– Jag anser att det är detta som gör det här fallet så fruktansvärt. Att se videon, att se hur den här individen avsiktligen går på oskyldiga människor som kämpar med de utmaningar som hemlöshet innebär, säger New York Citys borgmästare Eric Adams, enligt New York Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.