Stockholm

Här fångas misstänkte skytten på film – tros ha skjutit ihjäl hemlösa

Den misstänkte serieskytten fångades på film.
Den misstänkte serieskytten fångades på film. Foto: Skärmavbild/CCTV/New York City Police Department

Polisen i New York City och Washington D.C. har efterlyst en misstänkt serieskytt som tros ha skjutit totalt fem hemlösa personer, varav två som dött av sina skador. Nu har polisen delat en övervakningsvideo på mannen. Se videoklippet nedan.


Läs mer

I ett gemensamt uttalande uppger polisen i New York City och Washington D.C. att man söker efter en man som tros ligga bakom minst fem skjutningar mot hemlösa som sovit när han gått till attack.

Flera hemlösa har dött i skjutningarna

De första skjutningarna inträffade i början av mars och sedan dess har två av personerna som skjutits dött. Enligt New York Times kan den misstänkte mannen även ligga bakom en sjätte skjutning, där även detta offer dog.

Gärningsmannen fångades på film

I lördags fångades den misstänkte gärningsmannen på film, rapporterar New York Post. I en video från en övervakningskamera i området SoHo i New York City kan man se hur han, iförd mask, sakta närmar sig sitt offer – en hemlös man som sover i en sovsäck på trottoaren.

Foto: Skärmavbild/New York Police Department

Han ser sig omkring, sparkar till den sovande mannen och skjuter sedan honom med flera skott innan han flyr från platsen. Se videon ovan.

– Jag anser att det är detta som gör det här fallet så fruktansvärt. Att se videon, att se hur den här individen avsiktligen går på oskyldiga människor som kämpar med de utmaningar som hemlöshet innebär, säger New York Citys borgmästare Eric Adams, enligt New York Post.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.