Jose Lara hittades avliden efter ett dygns sökande. Bilden till höger är en genrebild.
Jose Lara hittades avliden efter ett dygns sökande. Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Putnam County Sheriff's Office och Michele Cornelius/Stella Pictures

Försvunnen tvååring hittad död i tank: ”Värsta tänkbara”

Jose Para, som skulle fylla två år om bara ett par månader, försvann från sin trädgärd utanför Jacksonville, Florida. Ett dygn senare hittades pojken död i en tank avsedd för toalettavfall.


Det var i söndags som 22 månader gamla Jose Lara lekte tillsammans med sin syster i familjens trädgård söder om Jacksonville i den amerikanska delstaten Florida.

När systern, tillsammans med barnens mamma, gick in i bostaden tillfälligt försvann Jose och en omfattande sökinsats efter pojken inleddes, rapporterar NBC News. 

Jose Lara hittad död i septiktank

Det dröjde ett dygn innan man hittade Jose Para, som då var avliden. Hundar fick upp ett spår vid en septiktank, alltså en tank avsedd för toalettavfall, och på botten fann man pojken.

Polisen kunde konstatera att tankens öppning hade varit täckt med en plywoodskiva som ruttnat och som sannolikt gett vika för pojken. Man misstänker alltså inget brott, även om utredningen fortsatt pågår.

– Det här är verkligen inte det avslut vi hoppades vi. Vår förhoppning var att Jose fortfarande var vid liv. Det här var verkligen värsta tänkbara scenario, sade Putnam County Sheriff H.D. "Gator" DeLoach efter att pojken hittats, enligt NBC News.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.