Jose Lara hittades avliden efter ett dygns sökande. Bilden till höger är en genrebild.
Jose Lara hittades avliden efter ett dygns sökande. Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Putnam County Sheriff's Office och Michele Cornelius/Stella Pictures

Försvunnen tvååring hittad död i tank: ”Värsta tänkbara”

Jose Para, som skulle fylla två år om bara ett par månader, försvann från sin trädgärd utanför Jacksonville, Florida. Ett dygn senare hittades pojken död i en tank avsedd för toalettavfall.


Det var i söndags som 22 månader gamla Jose Lara lekte tillsammans med sin syster i familjens trädgård söder om Jacksonville i den amerikanska delstaten Florida.

När systern, tillsammans med barnens mamma, gick in i bostaden tillfälligt försvann Jose och en omfattande sökinsats efter pojken inleddes, rapporterar NBC News. 

Jose Lara hittad död i septiktank

Det dröjde ett dygn innan man hittade Jose Para, som då var avliden. Hundar fick upp ett spår vid en septiktank, alltså en tank avsedd för toalettavfall, och på botten fann man pojken.

Polisen kunde konstatera att tankens öppning hade varit täckt med en plywoodskiva som ruttnat och som sannolikt gett vika för pojken. Man misstänker alltså inget brott, även om utredningen fortsatt pågår.

– Det här är verkligen inte det avslut vi hoppades vi. Vår förhoppning var att Jose fortfarande var vid liv. Det här var verkligen värsta tänkbara scenario, sade Putnam County Sheriff H.D. "Gator" DeLoach efter att pojken hittats, enligt NBC News.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!