Stockholm

Skottlossning i New York – flera personer uppges vara skjutna

New York.
Flera personer har skjutits vid en tunnelbanestation i i Brooklyn i New York, uppger räddningstjänsten för AP. Foto: John Minchillo/AP/TT

Flera personer har skjutits vid en tunnelbanestation i Brooklyn i New York, uppger räddningstjänsten för AP. På tisdagseftermiddagen var gärningsmannen, som uppges bära gasmask och byggväst, fortfarande på fri fot.


Läs mer

På tisdagen inkom larm, halv nio på morgonen lokal tid, om att flera personer ska ha skjutits vid tunnelbanestationen Fourth Avenue station i Sunset Park i New York. Det rapporterar flera internationella medier.

Foto: WABC/AP/TT

Larm om skjutning i New York – flera skadade

Minst 13 personer ska ha skadats i skjutningen som enligt uppgifter ska ha varit utförd av en man klädd i en orange byggväst, likt den klädsel personalen som arbetar i tunnelbanan har. Mannen, som flydde från platsen, är ännu inte gripen.

Bilder föreställande skadade och blodiga människor på stationens plattform sprids nu i sociala medier. Skadeläget för de som skottskadats är i nuläget oklart, enligt NBC New York. Ett antal skadade personer ska även ha försökt fly undan gärningsmannen genom att hoppa på tunnelbanetåg.

Polisen i New York uppmanar nu boende i New York att undvika området kring 36th Street och fjärde avenyn i Brooklyn. 

Polisen dementerar uppgifter om sprängladdningar

Enligt de första uppgifterna skulle ett antal odetonerade sprängladdningar ha hittats på platsen, men polisen dementerar på Twitter de uppgifterna.

Skolor i närheten av stationen har stängts av rädsla för att det skulle röra sig om någon form av terrordåd, uppger lokala medier.

Det ännu är mycket oklart om vad som skett eller hur allvarligt skadade de skjutna personerna, som förts till sjukhus, är.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.