Vladimir Solovjov uttrycker hot mot väst och Nato.
Vladimir Solovjov uttrycker hot mot väst och Nato. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Kremlin.ru/Wikimedia Commons

Här hotar programledaren Nato och väst i rysk tv: "Ingen nåd"

Programledaren Vladimir Solovjov, 58, står president Vladimir Putin mycket nära och är en av Rysslands allra mest kända tv-profiler. Nu kommer han med nya hotfulla utspel mot väst och Nato.
– Det blir ingen nåd, säger Solovjov i sitt program.


Den 58-årige tv-profilen Vladimir Solovjov beskrivs som en nyckelspelare i Kremls propagandamaskin och är en av president Vladimir Putins favoriter i den statsägda tv-kanalen Rossija-1.

Som programledare för ett av kanalens "debattprogram" har han, vid återkommande tillfällen sedan invasionen av Ukraina i februari, gjort flera hotfulla utspel mot väst och försvarsalliansen Nato.

Vladimir Solovjovs hotfulla ord: "Ingen nåd"

I det program som sändes under tisdagen kom kriget, kallat en "militär operation" av den ryska ledningen, på tal och då var Vladimir Solovjov hotfulla budskap betydligt mindre implicit än vanligt.

– När den här operationen är slut måste Nato ställa sig frågan: Har vi vad som krävs för att försvara oss? Har vi folket vi behöver för att försvara oss? Det blir ingen nåd, sade han och konstaterade senare att det inte bara är Ukraina som måste "de-nazifieras".

– Det betyder att vi måste agera annorlunda och agera mycket hårdare.

Dessutom refererade tv-profilen till ett uttalande som Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock ska ha gjort. Hon ska då ha sagt att tyska vapenleveranser till Ukraina inte innebär att Tyskland kan betraktas som en part i det pågående kriget.

– Det som spelar någon roll är inte vad ni tycker, utan vad vi tycker. Det är vad vi tycker som spelar roll, sade Solovjov om det hela.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.