Dmitrij Rogozin, rysk rymdchef
Chefen för Kremls rymdorganisation Roscosmos, Dmitrij Rogozin. - Foto: AP/TT och Yuri Kochetkov/TT

Rymdchefen: Ryssland kan förstöra Natoländer på "en halvtimme"

Chefen för Kremls rymdorganisation Roscosmos, Dmitrij Rogozin, säger att Natoländer skulle förstöras inom 30 minuter vid ett kärnvapenkrig. Han menar däremot att det inte bör tillåtas, då det kan få förödande konsekvenser för jorden.


Kriget i Ukraina har satt ljuset på kärnvapenhotet. Tre dagar efter invasionens start, 24 februari, höjde den ryske presidenten Vladimir Putin beredskapen för landets kärnvapenförband. 

Senast förra veckan diskuterades, i ett ryskt debattprogram, vad som skulle hända om landet avfyrade den fruktade roboten Sarmat, eller “Satan 2” som den också kallas, från den ryska staden Kaliningrad.

Rymdchefen: Ryssland kan förstöra Natoländer på en halvtimme

Dmitrij Rogozin, chefen för den federala rymdorganisationen i Ryssland, vilken går under namnet Roscosmos, har hävdat att det kan gå snabbt för nationen att förstöra Natoländer om ett kärnvapenkrig skulle äga rum, skriver Business Insider. 

Ryske rymdchefen: "Nato för krig mot oss

Rogozin uttalande sig på ryska på sin Telegram-kanal i söndags och menade då att förstörelsen kunde ske inom “en halvtimme”. 

“Men vi får inte tillåta det, eftersom konsekvenserna av ett kärnvapenkrig kommer påverka jordens tillstånd”, tillade han, enligt Business Insider

Rogozin skrev även: 

“Nato för krig mot oss. Det har inte deklarerat det, men det förändrar ingenting. Nu är det uppenbart för alla”. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

1 timme sedan
Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.