Stockholm

Videon visar: Här ingriper hjälten – när flicka hänger från fönster

Flickan räddades från åttonde våningen.
Flickan räddades från åttonde våningen. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Fredrik Sandberg/TT

En video från Kazakstans huvudstad Nur-Sultan sprids som en löpeld i sociala medier. Videoklippet visar nämligen en minst sagt heroisk insats.


Läs mer

Det var när 37-årige Sabit Shontakbaev var på väg till jobbet i Kazakstans huvudstad Nur-Sultan den 11 maj som han, och vännen han gjorde sällskap med, såg någonting oroväckande.

I ett fönster på åttonde våningen på en närliggande byggnad hängde nämligen en liten flicka.

Räddade flicka från åttonde våningen

Utan att tveka tog sig Sabit Shontakbaev in i byggnaden och rusade upp till den sjunde våningen där han knackade på hos personen som bodde i lägenheten under det fönster där flickan hängde.

– I den stunden tänkte jag inte alls. Jag ville bara hjälpa barnet, säger han, enligt brittiska Metro.

Väl inne i lägenheten tog sig mannen ut genom fönstret, med vännens händer om smalbenen, och till oroliga åskådares stora glädje lyckades Shontakbaev fånga flickan.

"Ser inte mig själv som en hjälte"

Flickan, som ska vara en treåring som tillfälligt lämnats ensam i lägenheten, använde kuddar och leksaker för att ta sig upp i fönstret där hon senare tappade balansen och ramlade, rapporterar Metro.

Hon klarade sig, tack vare Sabit Shontakbaev, oskadd efter händelsen och Sabit Shontakbaevs hjältemod prisades med en medalj och dessutom belönades 37-åringen genom att få en lägenhet av lokala myndigheter.

– Jag ser inte mig själv som en hjälte. Enligt mig skulle alla försöka hjälpa till i en sådan situation, säger Shontakbaev, enligt Metro.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.