Söndag 29 Maj
Stockholm

Par misstänks ha svultit sin dotter till döds: "Bara ben och hud"

Paret Regis Johnson och Arhonda Tillman från Florida har gripits.
Paret Regis Johnson och Arhonda Tillman från Florida har gripits. Foto: Polk County Sheriff's Office och Kallestad, Gorm/TT

Ett par i Florida har gripits misstänkta för att ha svultit sin tvååriga dotter till döds. Polisen uppger att barnet vägde så lite som en tremånaders bebis, och vars utseende fick dem att "dra efter andan av skräck".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Paret Regis Johnson, 57, och Arhonda Tillman, 35, från Florida anklagas för försummelse av barn med stor kroppskada, efter att de misstänks ha svultit deras tvååriga dotter till döds, rapporterar lokala nyhetskanalen Click Orlando. 

Par misstänks ha svultit sin dotter till döds: "Bara ben och hud"

Grady Judd, vid Polk County-polisen, menar dock att de snarare förväntas ställas inför mordanklagelser när utredningen är klar. 

– I grund och botten var det bara ben och hud, sa polismannen under en presskonferens på torsdagen, och syftade på det lilla barnets utseende. 

– Det är otroligt vad vi har sett. Ni skulle ha dragit efter andan av skräck om ni såg vad det här barnet har gått igenom. 

Polisen: Tvååringen vägde nio kilo 

En synbart upprörd och arg Grady Judd berättade för reportrar vid presskonferensen att Johnson och Tillmans dotter vägde drygt fyra kilo vid tidpunkten av sin död. Detta efter att ha lidit vad han beskrev som långvarig svält. 

Barnet hittades orörligt i en provisorisk lekhage gjord av en uppblåsbar pool i familjens hem i Davenport på tisdagsmorgonen, efter att Johnson hade slagit larm då hans dotter inte andades, rapporterar nyhetskanalen. 

Föräldrarna "var upptagna" – enligt mamman

När Tillman hördes av polisen menade hon att de borde ha tillkallat hjälp tidigare, men hon och hennes man “hade varit upptagna”, uppger Judd. 

Enligt Judd fanns det mat i huset och både pappan eller mamman, som påstod sig vara gravid i fjärde månaden, verkade vara välnärda. 

– Barnet borde ha vägt 14 kilo. Barnet borde ha pratat, formulerat meningar, ställt frågor, sprungit, hoppat och lekt. När det här barnet dog den 10 maj kunde hon inte stå, hon kunde inte prata, hon kunde inte gå, sa Judd, enligt Click Orlando.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Låst läge i förhandlingar om Jemenbelägring

Publicerades: 1 timme sedan

Miljardförlikning efter dödligt husras i Miami

Publicerades: 2 timmar sedan

Många döda i brasilianskt oväder

Publicerades: 2 timmar sedan

Fem inför rätta för stort momsbedrägeri

Publicerades: 3 timmar sedan

Rysk olja levererad till Sri Lanka

Publicerades: igår 20:25

Så överlever du myggen i sommar

Publicerades: igår 20:17