Stockholm

Treåring död efter "exorcism" — kvävdes till döds av familjen

En tre år gammal flicka avled till följd av en "exorcism" utförd av hennes mamma, morfar och morbror.
En tre år gammal flicka avled till följd av en "exorcism" utförd av hennes mamma, morfar och morbror. Foto: Unsplash

En tre år gammal flicka avled till följd av en "exorcism" utförd av hennes mamma, morfar och morbror. Flickan ska ha varit medvetslös i två timmar innan de ringde polisen.


Läs mer

I september förra året avled den tre år gamla Arely Naomi Proctor efter att hennes familjemedlemmar utförde en exorcism på henne, då de trodde att hon var "besatt av en ond ande".

Flickans död orsakades av kvävning

Under onsdagen greps flickans morfar Rene Trigueros-Hernandez, som också var pastor i kyrkan Iglesia Apostoles y Profetas, och hennes morbror Rene Hernandez-Santos i San José, Kalifornien.

Enligt dokument från rättegången ska läkare från Santa Clara County klarlagt att flickans död orsakades av kvävning. Både morfadern och morbrodern greps för barnmisshandel som ledde till hennes död.

Mamman trodde att dottern var besatt

I januari i år greps även flickans mamma, Claudia Hernandez-Santos, och anklagades för misshandel av barn som ledde till döden.

I domstolsdokument framgår det att flickans mamma trodde att hennes dotter var besatt eftersom hon brukade "vakna och skrika och gråta med jämna mellanrum".

Claudia Hernandez-Santos och hennes bror tog då flickan till kyrkan den 24 september. Där anslöt flickans morfar och tillsammans utförde de en exorcism på treåringen.

Mamman stoppade ner fingrarna i halsen på dottern

Mamman har tidigare berättat för polisen att flickan ska ha "somnat vid flera tillfällen" när hon stoppade ner fingrarna i halsen på henne, för att frammana kräkning.

Claudia Hernandez-Santos anklagas också för att ha berövat sin dotter mat. Hon ska också haft ett hårt grepp om flickans nacke medan morfadern och morbrodern hållit fast henne.

"Vad vi gör är vad Gud säger"

Två timmar hann passera innan de tre familjemedlemmarna bestämde sig för att ringa polisen. Under dessa timmar var Arely Naomi Proctor medvetslös.

Enligt utsago från flickans morfar ska han ha utfört en exorcism för att "frigöra henne från hennes onda andar"

—Om du läser Bibeln så ser du att Jesus kastar bort demoner och gör sjuka människor friska igen. Det handlar inte om när jag vill göra det, det är när Gud, i sin vilja, vill bota personen. Predikan är som Guds redskap; vad vi gör är vad Gud säger, sade morfadern till Mercury News, rapporterar Huffington Post.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.