Elon Musk, som har världens största förmögenhet, äger ingen bostad.
Elon Musk, som har världens största förmögenhet, äger ingen bostad. - Foto: Matt Rourke/AP/TT och Susan Walsh/AP/TT

Elon Musks oväntade svar om boendet: "Hos vänner"

Elon Musk är världens rikaste man, men grundaren av Tesla och SpaceX menar på att han inte ägnar sig åt någon lyxkonsumtion – eller ens har en bostad.


Elon Musk är, med en förmögenhet som uppmätts till drygt 251 miljarder dollar, världens rikaste man. Det innebär dock inte att Tesla- och SpaceX-grundaren kastar pengar omkring sig – åtminstone inte enligt egen utsago.

Här kan du läsa Elon Musks ord efter den ryska toppchefens oroväckande hot.

Elon Musk: Äger inte ens en bostad

I en intervju med Chris Anderson, chef för TED-konferenserna, berättar nämligen Elon Musk om sin sparsmakade livsstil.

 – Jag äger inte ens en bostad just nu. Jag bor, bokstavligt talat, hemma hos vänner, säger techmiljardären enligt Business Insider och uppger vidare att han flyttar mellan vänners "gästrum" när han reser till Bay Area.

Elon Musk om förmögenheten: "Galen"

Elon Musk kallar själv sin förmögenhet för "galen", men menar på att han, i motsats till andra förmögna människor, inte äger någon lyxyacht eller åker på påkostade semesterresor.

– Det är inte som om att min personliga konsumtion är hög. Jag menar, det enda undantaget är mitt plan, men om jag inte använder planet kan jag jobba färre timmar, säger han, enligt Business Insider.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios app i mobilen är delvis ur funktion. Felmeddelandet som visas för användare anger att SR har tekniska problem.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.