Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier.
Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier. - Foto: Matt Rourke/AP/TT och Susan Walsh/AP/TT

Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier: "Politiskt"

Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier mot en flygvärdinna som uppger att miljardären bland annat blottat sig. Tesla- och SpaceX-grundaren ska också ha bett om sexuella tjänster i utbyte mot en häst, rapporterar Business Insider.


Elon Musk, grundare av såväl Tesla som SpaceX, är världens rikaste man och står inför ett eventuellt miljardköp av plattformen Twitter. Läs mer om varför Elon Musk pausat Twitterköpet här.

Men nu anklagas 50-åringen för sexuella trakasserier.

Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier

Mer specifikt beskylls Elon Musk för att ha blottat sig för en flygvärdinna som är anställd vid företaget SpaceX. Enligt anklagelserna, som bland andra Business Insider rapporterat om, ska Musk dessutom ha rört vid kvinnan utan samtycke, samt erbjudit en häst i utbyte mot sex. 

Händelsen, där 50-åringen uppges ha visat sin penis och gjort flera sexuella närmanden mot kvinnan ifråga, ska ha inträffat under en flygning på Musks privatjet år 2016.

Uppges ha fått 2,5 miljoner för sin tystnad

Kvinnan, som valt att inte lämna någon kommentar till Business Insider men som anmälde det hela till SpaceX personalavdelning, ska ha fått drygt 2,5 miljoner kronor i avgångsvederlag när hon slutade på företaget – detta i utbyte mot hennes tystnad, enligt tidningen.

Att händelsen ägt rum styrks, enligt Business Insider, av att man kunnat ta del av ett signerat dokument med en redogörelse av det som ägt rum, samt flera mejl. 

Elon Musk om anklagelsen: "Osannolikt"

För Business Insider uppger Elon Musk att "det finns mycket mer i den här historien” och miljardären hävdar vidare att den är ”politiskt motiverad”.

– Om jag hade en dragning åt sexuella trakasserier är det osannolikt att detta skulle vara första gången det kommer fram under hela min 30-åriga karriär, säger Musk till tidningen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

2 timmar sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.