Pojken hittades avliden i bakluckan. Bilderna ovan är genrebilder.
Pojken hittades avliden i bakluckan. Bilderna ovan är genrebilder. - Foto: Stella Pictures och Claudio Bresciani/TT

Sexåring hittad död i baklucka – kvinna gripen: "Förskräckligt"

En sexårig pojke har hittats död i bakluckan på en bil i Minnesota. Detta efter att polisen stoppat fordonet och gjort en rutinkontroll.
– Det är förskräckligt och svårt att smälta en tragedi av den här omfattningen, säger skolchefen i distriktet där pojken gick i skolan.


Det var i fredags, vid 07-tiden lokal tid, som polisen i amerikanska Minnesota larmades om ett misstänks fordon som körde runt med en krossad fönsterruta.

En polispatrull skickades ut och bilen ifråga stoppades och kontrollerades, vilket ledde till att man upptäckte blodspår inuti fordonet, rapporterar CBS Minnesota.

Pojke hittad död i baklucka

Till slut öppnade polispatrullen bakluckan, där man fann en avliden pojke som senare kunde identifieras av anhöriga som en sexåring hemmahörande i Mound, Minnesota. 

Föraren av bilen, en kvinna i 30-årsåldern, greps på platsen misstänkt för mord och sedan dess har det framkommit att kvinnan är den avlidne pojkens mamma. 

Enligt CBS Minnesota, som tagit del av flera rättsliga handlingar, ska socialarbetare ha uttryckt en oro över kvinnan mentala hälsa, kriminella historia och boendesituation. Trots detta fick hon ensam vårdnad om pojken tidigare i maj.

"Svårt att smälta"

Händelsen har skakat om samhället där pojken tidigare bodde.

– Det är förskräckligt och svårt att smälta en tragedi av den här omfattningen, säger skolchefen i distriktet där pojken gick i skolan, enligt CBS Minnesota.

USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.