Lördag 25 Jun
Stockholm

Sexåring hittad död i baklucka – kvinna gripen: "Förskräckligt"

Pojken hittades avliden i bakluckan. Bilderna ovan är genrebilder.
Pojken hittades avliden i bakluckan. Bilderna ovan är genrebilder. Foto: Stella Pictures och Claudio Bresciani/TT

En sexårig pojke har hittats död i bakluckan på en bil i Minnesota. Detta efter att polisen stoppat fordonet och gjort en rutinkontroll.
– Det är förskräckligt och svårt att smälta en tragedi av den här omfattningen, säger skolchefen i distriktet där pojken gick i skolan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i fredags, vid 07-tiden lokal tid, som polisen i amerikanska Minnesota larmades om ett misstänks fordon som körde runt med en krossad fönsterruta.

En polispatrull skickades ut och bilen ifråga stoppades och kontrollerades, vilket ledde till att man upptäckte blodspår inuti fordonet, rapporterar CBS Minnesota.

Pojke hittad död i baklucka

Till slut öppnade polispatrullen bakluckan, där man fann en avliden pojke som senare kunde identifieras av anhöriga som en sexåring hemmahörande i Mound, Minnesota. 

Föraren av bilen, en kvinna i 30-årsåldern, greps på platsen misstänkt för mord och sedan dess har det framkommit att kvinnan är den avlidne pojkens mamma. 

Enligt CBS Minnesota, som tagit del av flera rättsliga handlingar, ska socialarbetare ha uttryckt en oro över kvinnan mentala hälsa, kriminella historia och boendesituation. Trots detta fick hon ensam vårdnad om pojken tidigare i maj.

"Svårt att smälta"

Händelsen har skakat om samhället där pojken tidigare bodde.

– Det är förskräckligt och svårt att smälta en tragedi av den här omfattningen, säger skolchefen i distriktet där pojken gick i skolan, enligt CBS Minnesota.

USA
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.