Jane Beverley Griffiths, 66, döms till fängelse. Bilden till höger är en genrebild.
Jane Beverley Griffiths, 66, döms till fängelse. Bilden till höger är en genrebild. - Foto: Cumbria Police och Gorm Kallestad/NTB/TT

Här knuffas 88-åringen av vårdaren: "Olidlig smärta"

En 88-årig kvinna med Alzheimers knuffades till golvet av en vårdare och skadades svårt – vilket också fångades på sjukhusets övervakningskameror. Nu döms vårdaren till fängelse.


Det var i juli 2020 som 88-åriga Matilda Connell, som diagnostiserats med Alzheimers sjukdom, hittades svårt skadad i ett rum på Furness General Hospital i brittiska Cumbria.

Kvinnans höft var bruten och intill henne stod vårdaren Jane Beverley Griffiths, 66, som hävdade att skadorna orsakats av ett fall, enligt Daily Mail.

Matilda Connell, 88, knuffades på sjukhuset

Men nu står det klart att det hela inte rörde sig om någon olycka. Via sjukhusets övervakningskameror kunde sjukhuspersonalen nämligen se hur Jane Beverley Griffiths faktiskt knuffade den dementa kvinnan.

Sedan ska Griffiths, med vad som beskrivs som "iskall likgiltighet", ha ignorerat Matilda Connells rop på hjälp och släckt lampan i rummet, rapporterar Daily Mail.

"Förlorat sin självständighet"

Enligt Matilda Connells familj lämnades hon i "olidlig smärta" och dagen därpå tvingades hon genomgå en operation för den brutna höften. Sedan dess kan hon inte gå utan särskild hjälp.

– Ditt offer har förlorat sin självständighet och värdighet som ett resultat av den skada du orsakat henne, sade domaren Darren Preston till Jane Beverley Griffiths under rättegången, enligt Daily Mail.

Griffiths dömdes därför till 19 månaders fängelse för grov misshandel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!