Ett fordon uppges ha kört in i en folkmassa i Berlin.
Ett fordon uppges ha kört in i en folkmassa i Charlottenburg, Berlin. - Foto: Michael Sohn/AP/TT

Fordon har kört in i folkmassa i Berlin – en död och många skadade

Ett fordon har under onsdagen kört in i en folkmassa i Berlin, rapporterar flera tyska medier. Uppemot ett 30-tal människor befarats ha skadats, och minst en person uppges ha dött.


På onsdagen inkom uppgifter från flera tyska såväl som svenska medier att ett fordon kört in i en folkmassa i den tyska huvudstaden Berlin.

Fordon körde in i folkmassa i Berlin

Minst 30 människor befaras ha skadats, rapporterar Reuters som hänvisar till räddningstjänsten i landet. Enligt tyska tidningen Bild har en person dött, och en person ska ha gripits.

Till en början rapporterades tio personer ha skadats, och uppgifterna går isär kring hur många det rör sig om.

Foto: Michael Sohn/AP/TT

Händelsen ska ha inträffat i Charlottenburg i centrala Berlin

Händelsen ska ha inträffat i Kurfürstendamm, i området Charlottenburg, i västra delen av centrala Berlin. Där pågår det i nuläget en massiv insats med ett 60-tal från räddningstjänsten.

Mannen som gripits ska ha kört en mindre personbil. Enligt lokala medier ska bilen ha kört upp på trottoaren och rammat förbipasserande.

Bilen ska sedan ha kört in i ett butiksfönster, skriver Berliner Morgenpost. Det är ännu oklart om personen kört in i folkmassan med vilje, eller om det rör sig om en olycka, rapporterar bland andra RBB 24.

– Vi vet ännu inte om det var en medveten handling eller en trafikolycka, säger en talesperson för polisen till bland andra tidningen Tagesspiegel.

Foto: Michael Sohn/AP/TT

Samma plats där lastbilschaufför körde ihjäl tolv

Enligt uppgifter till Bild ska platsen, i korsningen Rankestraße och Tauentzienstraße: vid Breitscheidplatz, vara densamma som där Anis Amri med en lastbil år 2016 körde ihjäl tolv personer under en julmarknad.

Här och här kan du läsa mer om attacken i Berlin 2016.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!