Kvinna fick könssjukdom efter sex i bil
En kvinna hävdar att hon smittades av HPV under oskyddat sex i en bil. - Foto: Pexels och Dr. E. Arum, Dr. N. Jacobs/TT

Kvinna fick könssjukdom under sex i en bil – får 51 miljoner kronor

En kvinna från Missouri hävdade att hon smittades av könssjukdomen HPV när hon hade sex med sin pojkvän i hans bil. Nu har hon tilldelats en förlikning på 5,2 miljoner dollar från sin, nu före detta, partners bilförsäkringsbolag.


En kvinna från Missouri, USA, hävdar att hon smittades av HPV under oskyddat sex i en före detta manlig partners bil 2017, rapporterar CNN. 

Hon menar att hon fick reda på att hon var smittad 2018, och att mannen visste om att han hade sjukdomen men avstod från att informera henne. Detta uppger hon har föranlett medicinska kostnader samt "psykisk och fysisk smärta och lidande."

Hävdar att hon smittades av könssjukdom i bil – kräver ersättning från försäkringsbolag

Kvinnan larmade mannens försäkringsbolag Geico om att hon skulle väcka rättsliga åtgärder mot mannen, och hävdade att hon smittades i fordonet. Därmed menade hon att bilförsäkringen borde täcka hennes skador och utgifter. Enligt klagomålet bad kvinnan Geico om en miljon dollar, men i april 2021 avvisade försäkringsbolaget hennes önskan, och ärendet skickades till domstol. 

Skiljedomaren hävdade därefter att 5,2 miljoner dollar, motsvarande drygt 51 miljoner svenska kronor, skulle vara en rättvis kompensation för kvinnans skador. 

Geico överklagade därefter domstolens bekräftelse av skiljedomen, och hävdade att de inte fick tillräckligt med möjlighet att försvara sina intressen. 

Trots Geicos överklagande beslutade man att bekräfta förlikningsbeslutet på 5,2 miljoner dollar, skriver CNN

Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!