Onsdag 6 Jul
Stockholm

Nya "ryska McDonald's" har öppnat – så smakar det

Nya "ryska McDonald's" har öppnat – så smakar det
Hamburgerkedjan McDonald's har lämnat Ryssland. Foto: Matt Rourke/TT och Steven Senne/TT

Det kanske ser ut och luktar som McDonald's – men nu är det istället "Vkusno & tochka". De gyllene bågarna är borta, menyn har kortats ner, och namnen bytts ut. Men hur smakar det egentligen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den gångna helgen slog 15 av McDonald’s tidigare restauranger i Ryssland upp dörrarna i Moskva. Men den här gången i ny, och helrysk, tappning. 

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. Här kan du läsa mer om nya ryska “McDonalds”

Entreprenören Alexander Govor tog över verksamheten efter att McDonald’s i maj lämnade Ryssland till följd av kriget i Ukraina. 

Nya "ryska McDonald's" – loggan ritas över med tusch 

Varken inredningen eller köksutrustningen har bytts ut, men menyn har kortats ner och loggan samt produktnamnen har bytts ut, skriver GP. 

Flera av förpackningarna var, i samband med öppningen, helt vita utan den nya loggan. Detta då man inte hunnit trycka upp dessa innan man slog upp dörrarna. Men på vissa andra produkter, bland annat ketchuppaket och dippsåser, hade man bara ritat över McDonald’s gamla logga med tuschpenna. 

Foto: Stella Pictures

Alexander Govor säger till Reuters att de inte har rätt att använda sig av något som nämner McDonald's. 

Kedjans nya meny har minskats, och du kan inte längre köpa en Big Mac eller McFlurry. Men du kan beställa en “dubbel cheeseburgare”, “fiskburgare” eller “nuggets”. Dessa, mer anonyma produkter, kostar nu ungefär hälften av priset när det är ny regi. 

– Vårt mål är att våra gäster inte märker någon skillnad vare sig i kvalitet eller atmosfär, sa Vkusno & tochkas vd Oleg Paroev vid en presskonferens, enligt Reuters.

Så smakar ”Vkusno & tochka” – nya ryska McDonald's

15-årige Sergei gav en recension av smaken till Reuters när han provar en kycklingburgare med pommes frites. Han menar att smaken är densamma på hamburgaren, men hans Coca-Cola är "annorlunda". 

Detta skulle kunna bero på att även företaget Coca-Cola har lämnat Ryssland, skriver GP

En reporter på The Moscow Times menar att pommes fritesen och körsbärspajen smakar detsamma. Däremot anser han att cheeseburgaren smakar saltare, fetare och har mer smak. 

Vissa kunder är däremot mer tveksamma till den nya kedjan. 

– Nuggetsen är jättegoda, cheeseburgaren är jättegod, men resten är jag inte helt säker på, uppger gästen Alexander till The Moscow Times.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.