En tjurfäktningsarena rasade samman i staden i El Espinal i Colombia.
Minst fyra personer dödades och runt 500 skadades när en läktare på en tjurfäktningsarena rasade samman i staden i El Espinal i Colombia. - Foto: AP video/TT

Flera döda och hundratals skadade när läktare rasade under tjurfäktning

Minst fyra personer dödades och runt 500 skadades när en läktare på en tjurfäktningsarena rasade samman i staden i El Espinal i Colombia. Ett av dödsoffren är ett barn, säger José Ricardo Orozco, guvernör i provinsen Tolima, till en lokal radiostation.


— Runt 30 personer är allvarligt skadade, säger José Ricardo Orozco, guvernör i provinsen Tolima, enligt AFP.

Läktare rasade under tjurfäktning i Colombia

Bilder från platsen som publicerats på sociala medier visar hur en tre våningar hög läktarsektion rasar på bara några sekunder, och människor som flyr platsen.

Olyckan inträffade på söndagseftermiddagen, lokal tid, när allmänheten tilläts delta i själva tjurfäktningen, och ett stort antal människor befann sig inne på arenan.

Minst två tjurar tros enligt lokala medier ha flytt ut på stadens gator.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".