Så är “nya Ryska McDonald’s”
Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”. - Foto: Stella Pictures

Menyn, smaken och utseendet: Så är “nya Ryska McDonald’s”

Ryska McDonald's har slagit upp sina dörrar under det nya varumärket "Vkusno & tochka". Big Macs, Happy Meals och McFlurrys är borta men cheeseburgare, nuggets och pommes frites finns fortfarande att köpa. Det här är allt du behöver veta om vad som ändrats på snabbmatskedjan.


McDonald’s tidigare restauranger har slagit upp sina dörrar i Ryssland, men den här gången i ny, och helrysk, tappning. Entreprenören Alexander Govor tog över verksamheten efter att McDonald’s i maj lämnade landet till följd av kriget i Ukraina. 

Nya "ryska McDonald's" – det här är skillnaderna 

Foto: Stella Pictures

Den nya snabbmatskedjan har fått namnet ”Vkusno & tochka”, vilket kan översättas med ”Smaskens – helt enkelt”. Den 12 och 13 juni öppnade 50 restauranger i och runt Moskva igen, med ny logotyp, nytt varumärke och nya förpackningar. 

Nyheter24 listar allt du behöver veta om vad som ändrats – och vad som inte har gjort det. 

Vkusno & tochkas nya logotyp

Vkusno & tochka har en ny logotyp i form av en minimalistisk skildring av en hamburgare och två pommes frites. Restaurangen har även en ny slogan: “Namnet ändras, kärleken består.”

Foto: Stella Pictures

Menyn på Vkusno & tochka

Det finns inte längre någon Big Mac eller McFlurry, och du kan inte heller köpa en Happy Meal. Menyn har minskat, och vissa menyalternativ är nu billigare. Du kan däremot beställa en mer anonym “dubbel cheeseburgare”, “fiskburgare” eller “nuggets”. 

Här kan du läsa mer om hela listan över nya ryska McDonald’s meny

Foto: Stella Pictures

Nya "ryska McDonald's" – så smakar det 

Hamburgare – så smakar det på ryska McDonald's

Enligt kunden Arten Kirienko smakade hans dubbla cheeseburgare “nästan samma” som de som serverades på McDonald’s, enligt CNN. Detta var något som överraskade honom.  

Även Business Insiders reporter Andrea Palasciano testade utbudet på den nya ryska tappningen av snabbmatskedjan. Första produkten till rakning var just den klassiska cheeseburgaren. 

– Brödet och osten är helt klart identiska med originalversionen. McDonald’s använde 85 procent lokalt producerade ingredienser, men köttfärsen verkar något mindre salt, vilket gör den första tuggan lite mindre spännande. Jag noterade också att saltgurkan saknades, berättar hon. 

Nuggets – så smakar det på ryska McDonald's

När CNN:s reporter Fred Pleitgen testar Vkusno & tochka noterade han att den ryska versionen av McDonald’s väldigt lik McDonald’s, 

– McNuggets ser ut som nuggets, och smakar i stort sett exakt samma som McDonald’s, säger han. 

Enligt Business Insiders reporter smakade både fiskburgaren och restaurangens nuggets som de som serverades på McDonald’s. 

Foto: Stella Pictures

Pommes frites – så smakar det på ryska McDonald's

Däremot var snabbmatkedjans pommes frites något av en besvikelse, enligt tidningen. 

– Pommes fritesen var lite mer trista, mindre salta och krispiga än jag förväntade mig, berättar Andrea Palasciano. 

Glassen – så smakar det på ryska McDonald's

Den klassiska sundae-glassen serveras nu i mindre bägare än innan, enligt Business Insider. 

– Själva glassen var krämig och god men var delvis smält, med jordgubbssåsen samlad i botten, berättar tidningen. 

Foto: Stella Pictures

Förpackningarna på Vkusno & tochka

En av de mest anmärkningsvärda förändringarna är förpackningarna, som nu är antingen helt vita eller vita med någon typ av färgklick och produktens namn. 

Foto: Stella Pictures

I samband med öppningen täcktes McDonald’s logotyp över med svart tuschpenna på ketchuppaket och vissa av såserna. Takeaway-påsarna är bruna utan några logotyper på. 

Och vad gäller inredningen på restaurangerna så kommer den att förbli oförändrad, men alla spår av gamla varumärket McDonald’s kommer tas bort.

Källa: Business Insider, Wall Street Journal, Reuters och CNN

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!