Onsdag 17 Aug
Stockholm

Syrien erkänner ukrainska utbrytarrepubliker

Syriens president Bashar al-Assad och hans ryske motpart Vladimir Putin. Syrien erkänner nu utbrytarregionerna Luhansk och Dontesk i östra Ukraina. Arkivbild
Syriens president Bashar al-Assad och hans ryske motpart Vladimir Putin. Syrien erkänner nu utbrytarregionerna Luhansk och Dontesk i östra Ukraina. Arkivbild. Foto: TT

Som enda land förutom Ryssland har Syrien formellt erkänt "självständigheten och suveräniteten för folkrepublikerna Luhansk och Donetsk".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

— Vi kommer att kommunicera med båda länderna för att komma överens om förutsättningarna för att stärka relationerna, däribland diplomatiska förbindelser i överensstämmelse med etablerade regler, säger en källa vid syriska utrikesdepartementet till den statliga nyhetsbyrån Sana.

Efter beskedet tillkännagav Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att Ukraina bryter de diplomatiska relationerna med Syrien.

— Det kommer inte längre att finnas några förbindelser mellan Ukraina och Syrien, sade Zelenskyj i en video på meddelandetjänsten Telegram.

Syrien har tidigare erkänt utbrytarregionerna Sydossetien och Abchazien i Georgien.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.