Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spelare begravda när hallen rasade

Nyheter | 03/05/2009 09:58

Dallas Cowboys träningsanläggning kollapsade efter åskväder.

IRVING. Det amerikanska storlaget Dallas Cowboys höll ett träningsläget för talanger i inomhushallen i Irving, Texas. Ett 70-tal spelare, tränare och journalister var på plats. Samtidigt drev ett åskväder fram och slog ut hallen och begravde flera spelare.

– Min första tanke var: hur många har dött här? Jag trodde jag hade haft riktigt mycket tur som klarat mig, säger spelaren David Buehler till Dallas News.

Efter bara några sekunder låg hallen i ruiner.

– Det var som om någon hade stuckit hål på en ballong, säger en närvarande kameraman från en tevestation, till Dallas News.

Tolv personer fick föras till sjukhus och åtminstone två personer har allvarliga skador, men inte livshotande. Tränaren Joe DeCamillis skadades svårast och bröt en ryggkota.

– Det är bara tur att han inte blev förlamad, säger en vän till familjen till Dallas News.

Flera vittnen rapporterar om människor som skrek under takmassorna.

– Det var många hjältar här i dag. Alla som direkt började leta efter folk som fastnat och hjälpa dem loss. Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb, säger tränaren Dave Campo.

Innan hallen rasade drev ett åskväder förbi med starka vindar och skyfall. Hallens väggar började vaja och taklamporna svänga. Det fick spelare, tränare, journalister och fotografer att försöka fly från hallen.

Dallas Cowboys ägare Jerry Jones säger till NBC att runt 27 spelare från NFL-laget och tränare var inne i hallen när åskan slog till.

– De fick ingen riktig varning därinne, och byggnaden kollapsade. Vi ser över de skadade i dagsläget, säger han.

Se Dallas Cowboys hall i Irving kollapsa nedan.

Skrivet av: