Tak rasade i matbutik

Delar av innertaket föll ner i butiken under onsdagskvällen.


UPPSALA. Det var vid åttatiden på onsdagskvällen som delar av innertaket i Icabutiken vid Heidenstams torg rasade. Takplattor föll ner när en skena som bar upp taklamporna lossnade.

– Jag såg inte när det hände, men hörde braket. Jag hoppas butiken hålls stängd tills övriga delar av taket är säkrat, berättar en kund, enligt Unt.

En butiksansvarig hävdade senare på onsdagskvällen att det inte finns någon risk för att mer tak ska lossna. Enligt uppgifter var det endast sex-sju kvadratmeter plattor som lossnat. Men den butiksansvarige ville inte berätta var i butiken detta inträffat.

Sent på onsdagskvällen hade räddningstjänst och polis inte fått något larm om händelsen, skriver Unt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.