Många experter tror att de av diktaturen rapporterade covid-siffrorna är starkt underdrivna eftersom att man vill få det att se ut som att ledaren Kim Jong-Un har läget under kontroll. Arkivbild.
Många experter tror att de av diktaturen rapporterade covid-siffrorna är starkt underdrivna eftersom att man vill få det att se ut som att ledaren Kim Jong-Un har läget under kontroll. Arkivbild. - Foto: TT

Nordkorea: "Inga nya covidfall"

Enligt Nordkoreas smittskyddscenter har inga nya fall av covid-19 inkommit det senaste dygnet, rapporterar statligt styrda medier.


Nordkorea erkände för första gången att covid-19 fanns i landet i maj. Hårda restriktioner infördes då i landet.

Sedan dess ska 4,8 miljoner fall av "feber" ha registrerats och 74 dödsfall bekräftats. Enligt landets smyddskyddscenter ska dödligheten för covid-19 i landet ligga på 0,0016 procent.

Siffrorna som diktaturen rapporterat betvivlas starkt av experter och antalet döds- och smittofall tros vara kraftigt underdrivna. Tidigare har bland annat Världshälsoorganisationen WHO ifrågasatt landets påstående om att man har läget under kontroll.

"Den organisatoriska kraften och enigheten som är unik för (det nordkoreanska, reds anm) samhället är framstående i kampen för att lyckas med den akuta epidemibekämpningen", rapporterar den nordkoreanska statliga centrala nyhetsbyrån på lördagen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!