Ivana Trump fördes till sista vilan tidigare i veckan.
Ivana Trump fördes till sista vilan tidigare i veckan. - Foto: TT

Ivana Trump begravd på Trumps egen golfbana

Donald Trumps ex-hustru Ivana Trump har förts till sista vilan – på sin före detta makes golfbana. Skatteregler i delstaten kan göra att Trump därmed slipper betala en del skatt, skriver Business Insider.


Placeringen av Ivana Trumps grav, nära första hålet på Trump National Golf Club, har väckt uppmärksamhet i USA. Enligt skattedokument som läckt från Trumps familjestiftelse har man ansökt om tillstånd för att göra om en egendom i Hackettstown, New Jersey, till en begravningsplats.

I New Jersey undantas all mark som används i begravningssyfte från en rad skatter och avgifter.

Donald Trump började redan 2012 att planera för byggandet av ett mausoleum på golfbanan, där han själv vill bli begravd efter sin död. Han ändrade senare planritningen från en plats för 1 000 eller fler gravplatser till en privat familjekyrkogård med tio platser. 2017 ändrade han planritningen igen, till en begravningsplats med 284 möjliga gravplatser.

Fotografier som cirkulerar i sociala medier visar Ivana Trumps grav, med en ensam bukett vita blommor och diskret gravsten, mitt på den välansade gräsmattan utan omkringliggande gravar. Den nuvarande begravningsplatsen uppgår till motsvarande 6 000 kvadratmeter.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!