En katolsk präst smugglade in droger i kebab.
En katolsk fängelsepräst smugglade in droger i kebab. - Foto: Christine Olsson/Michael Probst/TT

Präst smugglade droger i kebab

En fängelsepräst misstänks för att ha försökt smuggla in hasch och mobiltelefoner till en ungdomsavdelning på ett fängelse i Tyskland.


Det var när en katolsk fängelsepräst gjorde ett besök på ett ungdomsfängelse i den västtyska staden Heinsberg som fyndet gjordes. Prästen skulle medverka på ett gruppevenemang i ungdomsfängelset och kom därför med lite "gåvor" till ungdomarna. 

Men det blev en kort visit i fängelset när prästen blev påkommen. Med sig hade han 13 kebabrullar – men ingendera innehöll kött och sallad. 

Drogpaket i kebabrullarna

Enligt en konfidentiell rapport togs prästen på bar gärning när maten kontrollerades. Under kontrollen upptäcktes den första kebaben som till synes innehöll ett drogpaket.

I fem kebaber hittades totalt 153 gram hasch samt flera mobiltelefoner och laddare. Polisen som kallades till platsen beslagtog narkotikan, medan prästen släpptes på fri fot.

Direktören för fängelset vill inte kommentera händelsen, enligt den tyska tidningen Bild, och hänvisar därför till den utredande åklagarmyndigheten i Aachen, huvudstaden söder om staden.

Enligt en talesperson har polisen "oåterkalleligt släppt" prästen och inlett arbetsrättsliga åtgärder.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!