Översvämningarna skördar fler liv i Kentucky.
Översvämningarna skördar fler liv i Kentucky. - Foto: Timothy D. Easley/AP/TT och Appalshop/AP/TT

Dödssiffran stiger i Kentucky – massiva översvämningar

Översvämningarna i de östra delarna av den amerikanska delstaten Kentucky fortsätter att skörda liv, twittrar delstatens guvernör Andy Beshear.


Ett trettiotal personer har hittills dött till följd av översvämningarna, men många fler saknas fortfarande. Guvernören Andy Beshear har tidigare sagt att han förväntar sig att dödssiffran stiger så länge räddningsarbetet fortsätter.

Ytterligare regnfall i Kentucky

Under måndagen försvårades räddningsarbetet av ytterligare regnfall. Och till natten och tisdagsmorgonen väntades mer regn och nya stormar, enligt nationella väderstationer.

"Det är möjligt att stora regnmängder och allvarliga åskstormar leder till översvämningar", twittrade en väderstation.

Översvämningen har lett till att broar och hus har svepts iväg med vattenmassorna.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.