På en video syns en kvinna hälla vodka i en bebis mun –  vilket nu fått straffrättsliga åtgärder.
På en video syns en kvinna hälla vodka i en bebis mun – vilket nu fått straffrättsliga åtgärder. - Foto: Janerik Henriksson/ TT och Fredrik Sandberg/TT (Montage)

Par matade bebis med vodka – fångades på film

I en video som cirkulerar på sociala medier syns en man och en kvinna, hemmahörande Kent i England, mata en bebis med vodka. Mannen och kvinnan greps misstänkta samma dag för barnplågeri.


En man och en kvinna har gripits efter att filmmaterial dykt upp på nätet som visar en bebis som fick en shot vodka.

På videon som lades upp på sociala medier syns en man med bar överkropp och klädd i shorts i bakgrunden. Hög musik kan höras i klippet och barnet – som är cirka åtta månader till ett år gammalt – satt på golvet med en kvinna, rapporterar nyhetssajten Metro.

Kvinnan på golvet fyller ett shotglas, varpå hon häller drycken i bebisens mun. 

Greps misstänkta för barnplågeri

Polisen bekräftar att poliser kallades till en fastighet i Dover, Kent, den 21 juni i år, efter rapporter om flera klagomål från oroliga grannar.

En talesman för polisen sade då: "Vid deltagandet blev poliser medvetna om oro för ett barn på en adress i området".

Åtgärder vidtogs för att skydda de inblandade och en man och en kvinna greps misstänkta för barnmisshandel senare samma dag. Paret ska sedan ha släppts mot borgen, och en utredning pågår.

Samtidigt ska socialtjänsten även fått in tips om händelsen kring bebisen. 

– Jag kan bekräfta att socialtjänsten är medveten om detta och har vidtagit lämpliga åtgärder, sade en talesman för polisen då, till sajten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.