Måndag 26 Sep
Stockholm

Nordkorea har avfyrat två robotar

En nyhetssändning med arkivbilder på Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i samband med ett tidigare vapentest från landet den 5 juni i år. Arkivbild.
En nyhetssändning med arkivbilder på Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i samband med ett tidigare vapentest från landet den 5 juni i år. Arkivbild. Foto: TT

Nordkorea har på onsdagen avfyrat två kryssningsrobotar, uppger det sydkoreanska försvarsdepartementet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vapentestet ska ha skett tidigt på morgonen och är det första från Pyongyang efter omkring en månads uppehåll. Robotarna ska ha avfyrats från Onchon i södra Pyongan-provinsen mot Gula havet.

— De amerikanska och sydkoreanska militära myndigheterna analyserar detaljerna, som flygavstånd, säger en tjänsteman vid Sydkoreas försvarsdepartement till AFP.

Nordkorea har inte testat sina kryssningsrobotar sedan i januari, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Senast regimen i Pyongyang genomförde ett vapentest var den 10 juli då man uppges ha avfyrat raketer.

Landet har under början av året intensifierat sina robottester och tidigare under sommaren, i juni, testade Nordkorea också flera ballistiska robotar, enligt Sydkoreas militär.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.