Turisterna fick varsin bot på uppemot 16 000 kronor.
Turisterna fick varsin bot på uppemot 16 000 kronor. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pexels

Turisternas vattenlek ledde till bot på 32 000: "Idioter"

När två turister surfade i en av Venedigs kanaler erbjöd stadens borgmästare en middag till den eller de som kunde identifiera dem – och de kom att få en saftig bot för tilltaget, rapporterar CNN.


Det var under onsdagsmorgonen som boende i italienska Venedig fick sig en rejäl överraskning. Längs med en av stadens kanaler surfade nämligen två turister på eldrivna surfbrädor, enligt CNN.

Canal Grande, där turisterna surfade fram i hög hastighet, går igenom staden som är listad som ett världsarv av UNESCO och det är därmed inte tillåtet att surfa i vattnet.

Turisterna efterlystes av Venedigs borgmästare

Turisternas framfart i kanalen fångades på film av flera förbipasserande och det dröjde inte länge innan Venedigs borgmästare, Luigi Brugnaro, delade ett av videoklippen på Twitter. 

Han erbjöd samtidigt en gratis middag till den eller de som kunde identifiera de två personerna, vilka han benämnde som "idioter", enligt CNN.

Fick varsin bot på 16 000 kronor

Till slut identifierades turisterna och deras surfbrädor konfiskerades. Dessutom fick de varsin bot på 1 500 euro, vilket motsvarar uppemot 16 000 svenska kronor, för att sedan avvisas från staden, rapporterar CNN.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!