Utan någon livlina lämnade piloten planet.
Utan någon livlina lämnade piloten planet. - Foto: Pexels

Styrman bad om ursäkt – hoppade plötsligt ut från planet

Innan nödlandningen reste sig styrmannen från sätet och lämnade planet via den bakre rampluckan utan fallskärm – kroppen hittades sedan i en trädgård.


National Transportation Safety Board, som utreder civila luftfartshaverier i USA, har nu lämnat sin rapport om den dödliga incidenten i North Carolina den 29 juli.

Det var när det mindre flygplanet skulle landa som det istället sjönk för hastigt, vilket resulterade i att landningsstället slog i marken och skadades. I planet befann sig flera fallskärmshoppare, styrman Charles Hews Crooks och en icke namngiven flygkapten, rapporterar NBC News.

När flygkaptenen meddelade besättningen att planet skulle tvingas nödlanda på en annan flygplats blev Charles Hews Crooks "märkbart upprörd". Han ska då även ha slutat kommunicera med markpersonalen.

Kroppen återfanns i trädgård

Enligt den icke namngivna flygkaptenen ska Charles Hews Crooks sänkt rampen bak i planet med förklaringen att han behövde frisk luft.

– Crooks reste sig från sätet, tog av lurarna, bad om ursäkt och lämnade planet via den bakre rampluckan, säger flygkaptenen som senare nödlandade vid flygplatsen i Raleigh, till nyhetssajten.

En villaägare ska en stund senare ha hört ett konstigt ljud från sin trädgård. Och vid en närmare anblick hittade personen Charles Hews Crooks döda kropp i sin trädgård.

– Han sade för några veckor sedan att han inte skulle byta plats med någon människa i världen. Han älskade det han höll på med. Det som hände är obegripligt, säger Crooks pappa Hew Crooks.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.