Kvinnan var ute och gick med sin hund när hon attackerades. Genrebilder.
Kvinnan var ute och gick med sin hund när hon attackerades. Genrebilder. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna ihjältrampad av kor – hittades död i hage

En 55-årig kvinna har trampats ihjäl av en större grupp kor.
Hon hittades död på ett fält i engelska Billinghurst.


Det var på måndag förmiddag som kvinnan var ute och gick med sin hund i en hage i Billinghurst i västra England när en grupp på närmare 30 kossor sprang ner henne, skriver BBC.

Boende i området som såg attacken sprang till hagen, och tillkallade polis och ambulans. 55-åringen hittades livlös på marken och dog på platsen.

– Kvinnan hade ådragit sig sina skador efter att ha blivit trampad av boskap på fältet. Vi misstänker inget brott, säger en lokal polis enligt Sussex World.

Andra attacken

Enligt tidningen är det är andra gången korna attackerar en människa. Redan i maj kom en rapport om en incident, men då klarade sig personen undan med skador. 

Ko
/
/
Senaste nytt

Kliver Europa fram för Ukraina om USA backar?

"Musk kommer inte ge sig"

Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.

FN-chefen: Ta upp vapenvila i säkerhetsrådet

FN:s generalsekreterare António Guterres ber säkerhetsrådet i FN att ta upp frågan om en vapenvila i kriget i Gaza.