En rasande polis ska ha trampat på sin flickväns katt efter att den bajsat på golvet och orsakat dess traumatiska död.
En polis ska ha trampat ihjäl sin flickväns katt efter att den bajsat på golvet och orsakat dess traumatiska död. - Foto: Tampa Police Department/Fredrik Sandberg/TT

Polisman misstänks ha stampat ihjäl sin flickväns katt

En arg polisman i Florida, USA, ska ha trampat ihjäl sin flickväns katt efter att den uträttat sina behov på golvet. Mannen står nu åtalad för grovt djurplågeri.


Det tidigare paret hade nyligen flyttat till en lägenhet i Tampa i Florida, USA, då polisen Eric Harris ska ha blivit arg på flickvännens två katter

Harris ska ha varit upprörd över att katterna uträttade sina behov utanför kattlådorna, rapporterar Newsweek.

Den 22 augusti i år ska Harris flickvän ha kommit hem och hittat sina två katter gömda i kattlådan. Den ena katten, 3-åriga Alex, hade enligt polisen i Tampa brutna och blödande klor. Katten ska även inte kunnat använda sina bakben för att resa sig upp ur kattlådan.

Harris flickvän åkte in till närmsta veterinär med katten som remitterades till ett djursjukhus för akutvård för sina skador.

Obduktionen visade på trubbigt våld

Katten avled senare samma dag, varpå veterinären kontaktade polisen med oro över hur allvarliga skadorna varit. Den 26 augusti genomfördes en obduktion av Alex där man fastställde att hans död orsakats av "trauma med trubbigt våld". 

Obduktionen visade att det förekommit allvarliga blödningar och blåmärken på inre organ. Även saknade tänder och märken på kroppen som tydde på att katten Alex "trampats på" förekom.

Ganska omgående misstänkte polisen Eric Harris som gärningsman. Eric Harris greps i sitt hem den 31 augusti och står nu åtalad för grovt djurplågeri. Enligt polisen ska Harris ha nekat till brott och sagt att katten Alex mått bra när han var i lägenheten, rapporterar nyhetssajten.

Eric Harris är för närvarande avstängd från sin tjänst som polis.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.