En thailändsk mamma förgiftade sina barn för att få pengar.
En thailändsk mamma förgiftade sina barn för att få pengar. - Foto: Johan Nilsson/TT/Meadohsum, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Mamma förgiftade sina två barn under flera år – flicka dog

En flicka har dött, och en pojke är allvarligt skadad efter att ha fått rengöringsmedel av sin mamma under fler år. Den thailändska kvinnan förgiftade sina barn för att få donationer – och har nu dömts till döden.


Kvinnan adopterade en fyraårig flicka 2015 och började direkt spetsa barnets mat med frätande vätska. Med tiden blev flickan allvarligt sjuk eftersom hon fått skador på magkanalen och började kräkas blod, skriver Bangkok Post.

Flickan lades in på sjukhus sex gånger, innan hon slutligen dog i augusti 2019. Då anade läkarna inte att något var fel.

Mamman skyllde på skaldjursallergi

Men mamman hade också en biologisk son, som även han fick förgiftad mat från 2017 när han var två år gammal. Pojken blev allvarligt sjuk, och lades in på sjukhus 2020 – och det var då läkarna började ana oråd, skriver Vice. 

Kvinnan skyllde på att pojken var allergisk mot skaldjur, men när läkaren gjorde en undersökning av pojken insåg han att barnet led av en kraftig maginfektion och fann spår av rengöringsmedel i munnen, magen och tarmarna. 

Dömts till döden

Mamman kunde arresteras kort därefter, och dömdes av thailändsk domstol till döden förra veckan. 

I domen framkom att kvinnan förgiftat sina barn för att få in pengar genom donationer. På Facebook la hon ut bilder på sina sjuka barn, och samlade på så sätt in 20 miljoner thailändska baht, ungefär 5 miljoner svenska kronor, skriver Vice.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.