En thailändsk mamma förgiftade sina barn för att få pengar.
En thailändsk mamma förgiftade sina barn för att få pengar. - Foto: Johan Nilsson/TT/Meadohsum, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Mamma förgiftade sina två barn under flera år – flicka dog

En flicka har dött, och en pojke är allvarligt skadad efter att ha fått rengöringsmedel av sin mamma under fler år. Den thailändska kvinnan förgiftade sina barn för att få donationer – och har nu dömts till döden.


Kvinnan adopterade en fyraårig flicka 2015 och började direkt spetsa barnets mat med frätande vätska. Med tiden blev flickan allvarligt sjuk eftersom hon fått skador på magkanalen och började kräkas blod, skriver Bangkok Post.

Flickan lades in på sjukhus sex gånger, innan hon slutligen dog i augusti 2019. Då anade läkarna inte att något var fel.

Mamman skyllde på skaldjursallergi

Men mamman hade också en biologisk son, som även han fick förgiftad mat från 2017 när han var två år gammal. Pojken blev allvarligt sjuk, och lades in på sjukhus 2020 – och det var då läkarna började ana oråd, skriver Vice. 

Kvinnan skyllde på att pojken var allergisk mot skaldjur, men när läkaren gjorde en undersökning av pojken insåg han att barnet led av en kraftig maginfektion och fann spår av rengöringsmedel i munnen, magen och tarmarna. 

Dömts till döden

Mamman kunde arresteras kort därefter, och dömdes av thailändsk domstol till döden förra veckan. 

I domen framkom att kvinnan förgiftat sina barn för att få in pengar genom donationer. På Facebook la hon ut bilder på sina sjuka barn, och samlade på så sätt in 20 miljoner thailändska baht, ungefär 5 miljoner svenska kronor, skriver Vice.

/
Relaterat
Senaste nytt

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Brand i villa – räddningstjänst, polis och ambulans på plats

1 timme sedan
"Brand i villa, Limhamn", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.