Jeffrey Dahmer mördade 17 män och unga pojkar mellan 1978 och 1991.
Jeffrey Dahmer mördade 17 män och unga pojkar mellan 1978 och 1991. - Foto: Mark Elias/AP/TT och Charles Bennett/AP/TT

Nya Jeffrey Dahmer-trenden får internet att koka: "Slå ner dem"

Netflix-serien om den bestialiske kannibalmördaren och nekrofilen Jeffrey Dahmer har blivit omåttligt populär. Faktum är att den gett upphov till en trend – och den tas inte väl emot i sociala medier.


Året var 1960 när Jeffrey Dahmer föddes i Milwaukee i den amerikanska delstaten Wisconsin. Innan sin död den 28 november 1994, hann Dahmer bli en av USA:s värsta seriemördare.

Här kan du läsa om Jeffrey Dahmers uppväxt och familj: mamma Joyce Dahmer, pappa Lionel Dahmer och brodern David Dahmer.

Jeffrey Dahmers offer: 17 män och pojkar

Mellan åren 1978 och 1991 mördade Jeffrey Dahmer totalt 17 män och pojkar, vilket ledde till att han i media blev känd som "Milwaukee Monster" och "Milwaukee Kannibal". 

Det senare smeknamnet fick Dahmer, som förvarade en rad olika likdelar i sitt hem när polisen väl slog till mot hans bostad, eftersom han var just det: kannibal. 

Läs om vilka som föll offer för Jeffrey Dahmer här.

Netflix-serien om Jeffrey Dahmer får kritik

Den 13 år långa mordturnén ligger till grund för en helt ny Netflix-serie. Här kan du läsa om vad som är sankt och falskt i "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" på Netflix.

Jeffrey Dahmer under sin rättegång år 1991. Foto: AP/TT

Även om serien, som släpptes den 21 september, snabbt har blivit en av de mest tittade hos streamingtjänsten har kritiken också haglat – bland annat från offrens anhöriga.

 Läs kritiken mot "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" från offrens familjer här.

Ilskan: "Klä inte ut dig till Jeffrey Dahmer"

Nu vädras ytterligare kritik i sociala medier, men då i relation till den trend som Netflix-serien om Jeffrey Dahmer tycks ha gett upphov till: temafester och utklädnader inspirerade av seriemördaren.

Med halloween runt hörnet har det nämligen dykt upp tips och bilder på hur man kan klä ut sig till Dahmer och detta har inte tagits väl emot på Twitter.

"För i helvete, snälla, cosplay:a inte och klä inte ut dig till Jeffrey Dahmer till halloween. Sluta idolisera en fruktansvärd människa som begick bestialiska brott. Det är fan konstigt", skriver en användare i ett inlägg på plattformen. 

"Vi fattar att det finns en ny cool Netflix-serie om honom, men den här mannen var en verklig mördare som inte förtjänar hyllningar", skriver en annan Twitter-användare

Netflix-serien om Jeffrey Dahmer har gett upphov till en ny, kritiserad, trend. Foto: Stella Pictures

Faktum är att vissa går så långt som att uppmana till våld mot de som, under den stundande högtiden, klär ut sig till Dahmer. 

"Om du ser någon utklädd till Jeffrey Dahmer på hallowen, snälla slå ner dem", twittrar en användare.

Enligt New York Post har flera nattklubbar, bland annat i Frankrike och Storbritannien, planerat att anordna halloweenfester med Jeffrey Dahmer-tema. Arrangören i Storbritannien har dock backat från idén sedan man fått massiv kritik. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!