Pizzeria skyltar med "Jeffrey Dahmer Special"
Specialpizzan har väckt skarp kritik på sociala medier. - Foto: Terje Bendiksby/Scanpix/TT och Charles Bennett/AP/TT

Pizzeria skyltar med "Jeffrey Dahmer Special" – toppad med fejkblod

Lagom till halloween skyltar en restaurang i Texas med pizzan "Jeffrey Dahmer Special", döpt efter seriemördaren och kannibalen som mördade 17 unga män och pojkar. Pizzan, med toppings som fejkblod och vad som ska efterlikna ett avhugget finger, väcker nu avsky i sociala medier.


Mellan åren 1978 och 1991 mördades 17 unga män och pojkar. Mannen, som kom att kallas för "Milwaukee Kannibal" och "Milwaukee Monster", som låg bakom de brutala morden var Jeffrey Dahmer, och han kunde gripas efter först efter att ett av offren lyckats fly.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Jeffrey Dahmer och Netflix-serien om honom.

När polisen sökte igenom Dahmers lägenhet hittades flera lemlästade kroppar, huvuden och könsorgan – samt polaroidbilder som visade hur han förgrep sig på sina offers döda kroppar. Tre år efter morden, år 1994, dog Jeffrey Dahmer på Columbia Correctional Institute.

Historien om seriemördaren och hur han kunde undgå lagens långa arm så länge skildras nu i Netflix nya serie: "Monster: The Jeffrey Dahmer story", vilket har gjort att fallet minst sagt väckts till liv igen.

Här kan du se hela listan över Jeffrey Dahmers offer.

Foto: AP/TT

Pizzeria lanserar Jeffrey Dahmer-pizza med blod

Nyheter24 har tidigare rapporterat om den nya Jeffrey Dahmer-trenden som får internet att koka.

Pizzeria "Capital Pizza", som ligger belägen i Lubbock i den amerikanska delstaten Texas har också tagit till Jeffrey Dahmer i sin halloweenpyntning, rapporterar bland andra The Guardian.

De skyltar nämligen med en pizza döpt till "Jeffrey Dahmer Special", som toppas med vad som ska efterlikna ett avhugget finger, nudlar och ett öga – täckt med fejkblod.

– Med tanke på att det är spöksäsong och Netflix-seriens popularitet, kom en av våra servitriser på idén och bakade en pizza, och bara ställde fram den som en kul grej inför halloween, säger ägaren Kiefer Slusher-Davidson till lokaltidningen Everything Lubbock, enligt The Guardian.

Raseri mot "Jeffrey Dahmer Special": Sjukt

Men tilltaget har inte riktigt gått hem hos alla. På sociala medier, där bilder på pizzan nu sprids, kallas den för "vidrig" och flera anser att den är respektlös gentemot seriemördarens offer.

"Det här är så äckligt. Män och pojkar förlorade sina liv, inget borde döpas efter honom", skriver en användare på Twitter och en annan beskriver idén som "helt sjuk".

Ägaren medger att han tagit emot en del klagomål, men menar på att de flesta uppskattat "rekvisitan", och att pizzan antingen kommer att bli känd eller ökänd.

Som gäst går det inte att beställa en "Jeffrey Dahmer Special", och den kommer att ställas undan för förvaring när halloween är över, skriver tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!