Den 53-årige mannen misstänks för bland annat människorov och mordförsök.
Den 53-årige mannen misstänks för bland annat människorov och mordförsök. - Foto: Johan Nilsson/TT och Stella Pictures

Man misstänks ha begravt sin fru levande: ”Försöker döda mig”

En 53-årig man har gripits misstänkt för misshandel, människorov och mordförsök. Detta efter att hans fru, med blåmärken och tejp över sitt ansikte, knackat på flera hus i Washington samtidigt som hon berättat att mannen försökt döda henne och begravt henne levande, enligt NBC.


Det var under tisdagen i förra veckan som polis larmades till en bostad i staden Lacey i den amerikanska delstaten Washington. 

En 42-årig kvinna hade då, enligt People, bultat på flera dörrar i området och uppgett att hennes man "försöker döda henne". 

"Hon hade silvertejp runt sin hals, nedre delen av ansiktet och anklarna. Det var omfattande blåmärken på hennes ben, armar och huvud och hennes kläder och hår var täckta av jord", står i ett uttalande som lämnats in till rätten, enligt NBC.

Kvinnan fördes därefter till sjukhus utan livshotande skador och några timmar senare kunde polisen gripa hennes 53-årige make.

Begravdes i ett avlägset skogsparti

Enligt NBC ska kvinnan ha berättat för polisen hur hon blivit attackerad av mannen i deras bostad i samband med att de talat om deras pågående skilsmässa. Han ska då, enligt misstankarna, ha placerat tejp över hennes ansikte, armar och ben innan han körde henne till ett avlägset skogsparti.

Där ska han ha grävt en grav innan han knivhögg henne i bröstet och begravde henne under jord. Kvinnan uppskattar själv att hon legat begravd i flera timmar innan hon lyckades lossa på tejpen och ta sig upp ur jorden, rapporterar NBC.

Maken fångades på film 

Den 53-årige mannen har nu åtalats misstänkt för misshandel, människorov och mordförsök och sitter häktad utan möjlighet att släppas mot borgen. 

Bevisningen mot mannen består, enligt NBC, bland annat av videomaterial från övervakningskameror som fångat hans bil på film vid tidpunkten för de aktuella brotten.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!