Polens regeringschef Mateusz Morawiecki har blixtinkallat till krismöte
Polens regeringschef Mateusz Morawiecki har blixtinkallat till krismöte. - Foto: Olivier Matthys/Geert Vanden Wijngaert/AP

Explosion i Polen – nära Ukrainska gränsen

En explosion har inträffat i polska staden Przewodów, drygt sex kilometer från gränsen till Ukraina och norr om Lviv. Polens regeringschef Mateusz Morawiecki har blixtinkallat till krismöte.


Orsaken till explosionen är okänd i nuläget. Enligt polska medier uppges två personer ha dött i en explosion i Przewodów i östra Polen nära gränsen till Ukraina.

– Jag ska till platsen, men samtidigt kontrollerar vi om det inte var en olyckshändelse, säger den polska politikern Lech Sprawka till Interia.

Polens premiärminister blixtinkallar till krismöte

Polens regeringschef Mateusz Morawiecki har blixtinkallat till krismöte, skriver Aftonbladet som hänvisar till Piotr Muller, premiärministerns talesperson på Twitter:

"Premiärminister Morawiecki har brådskande kallat till möte med kommittén för ministerrådet för nationell säkerhet och försvarsfrågor".

Under tisdagen har omkring 100 raketer avfyrats mot Ukraina i ett massanfall. Det är för nuvarande inte bekräftat om explosionen i Polen är kopplat till dagens attacker i Ukraina.

Norska Dagbladet skriver med hänvisning till nyhetsbyrån AP att den amerikanska underrättelsetjänsten bekräftar att det är en rysk robot som slagit ner.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!